Granadir po mojom

Granadir po mojom
Foto: marrry
marrryMarrry, recept pridal: 25. augusta 2013 11:49Ďalšie jeho recepty

O granadire sa hovorí, že je to jedlo chudobných :) ja si myslim, že je to najlepšie jedlo, ktoré viem uvariť hocikedy lebo vždy mám doma to, čo k nemu potrebujem. Môj granadír zjedol aj ten kto hovoril, že ho nemá rád :) vždy sa len zapráši po ňom. Výhodou je, že sa nikdy nestresujem tým ak nemám potrebné cestoviny ja tam šupnem hocičo

Suroviny

3
porcie
10
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Zemiačiky si očistíme, nakrájame na malé kocky, dáme variť cestovinu.Kým sa nám zemiačiky a cestovina varí, tak si na masti spražíme na drobno nakrájanú cibuľku k nej pridáme nakrájanú slaninku. Keď už je slaninka opražená nasypeme na ňu lyžičku sladkej papriky trošku opražíme a odstavime. Uverené zemiaky s cestovinou a opraženou slaninkou zmiešame dokopy. Necháme odstáť aspoň 10 minút aby sa to dobre spojilo a možeme papať :) ja naň sypem trošku majoránky na vrch pred podavaním a najčastejšie máme k nemu cviklu alebo uhorkový šalát. Dobrú chuť :)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 8 ľudí (4,4 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • luss44, 25. augusta 2013 o 12:48
    granadír je u nás obľúbený, robievam ho podobne len zemiaky varím v šupke a dávam fliačky, a najlepší je pripečený na spodku hrnca keď sa prihrieva :)


  • marrry, 25. augusta 2013 o 15:39
    o tom nepochybujem :) ja davam tiež filacky ale nemala som a obchod je taaaak daleko :D ale s kolienkami je to tiez chutne uz aj z penne som robila :)


  • micanela, 25. augusta 2013 o 16:55
    nemam asi nic viac rada ako granadir - ziadne jedlo chudobnych ak to niekto vie poriadne urobit /aj ked na babickin nema samozrejme nikto/


  • micanela, 25. augusta 2013 o 16:56
    @luss44 - presne, doteraz spominam aka bola bitka o vyskrabanie hrnca :)


  • ajay, 25. augusta 2013 o 19:28
    Zboznujem granadir, rychle a chutne jedlo. Ja tak isto pouzijem hocikjaku cestovinu ak nemam fliacky.


  • daniela15, 25. augusta 2013 o 21:29
    aj ja som používala fliačky, ale raz sa minuli a tak som použila drobné kolienka z lidlu, odvtedy je granadír stále s tými drobnými kolienkami, s nimi nám chutí najviac, granadír je mňam


  • aretta, 25. augusta 2013 o 22:02
    Granadír je jedlo, ktoré ten malý človiečik čo ho mám na foto v profile, jedáva na obed, večeru a ak zostane i na raňajky. A najlepšie ked rovno dva taniere :-) Ja ale robím tak, že najprv spravím zemiaky dusené na cibuľke a paprike, nakoniec predám cestoviny a s nimi ešte poriadne prehrejem. Svokra mi poradila, že vtedy pridať aj dajaké deci mlieka, zjemní to. Občas dám, ked nezabudnem, občas nie.


  • marrry, 25. augusta 2013 o 22:52
    aretta vyskusam aj tak :) ja som si prisposobila podla moznosti :D totizto ja mam len dvojplatnicku v garzonke a bez rury som stratena tak vymyslam len veci co sa daju varit :)


  • kuchticka, 26. augusta 2013 o 06:48
    Ja toto jedlo uz musim KONECNE spravit. Nikdy som nerobila granadir, iba raz jedla a to uz je aspon 6 rokov, ked mi to ponukli na navsteve Slovenska na dedine. Docela mi to chutilo, ale zabudla som ako to ta pani varila. Teraz mam moznost konecne podla receptu toto uvarit. Vdaka.


  • concord, 26. augusta 2013 o 12:54
    Raz za čas dostanem naňho chuť, nikdy som nemal toto jedlo rád ale keď sa dobre urobí budiž, aj keď potom zachvíľu som po ňom hladný. S tou slaninkou to spolubývajúca ešte nikdy nerobila, nám mäsožravcom by to len vyhovovalo. Ale tá majoránka?To ju konzumuješ sušenú alebo čerstvú?


  • marianne, 26. augusta 2013 o 13:01
    vykutrala som recept stary ako Jetuzalem,este z cias Rakusko -Uhorska a tam pisu,ze tam idu len: doma robena cestovina,zemiaky,sol,cibula,cervena paprika,mast.Odvtedy inak nerobim,mlujem toto jedlo a k tomu kysla uhorka alebo calamada....


  • rea1, 26. augusta 2013 o 13:20
    aj moja mama varievala - a teda aj ja - granatír s fliačkami, cibuľou, slaninou a hodne červenej papriky. zemiaky pokrájané na väčšie kocky, aby po rozmačkaní ostali kúsky pod zub. moja dcéra vo svojej domácnosti granatír robí tiež, ale ... ale v rámci diéty a zdravého stravovania bez slaniny a keďže jej muž neje cibuľu, tak aj bez cibule. teda vlastne iba zemiaky s cestovinou a zafarbené tou paprikou. čo som ani netušila. až raz mama (moja), ktorá s dcérou (mojou) :-) býva, mala prísť ku mne a ja, v snahe uctiť si ju na obed niečím výnimočným, keďže som nevedela, akú lakocinku vymyslieť, som sa mamy rovno spýtala, na čo by mala chuť a čo mám navariť. jej odpoveď bola: ty dávaš do granatíru cibuľu aj slaninu, že? tak prosím ťa, sprav granatír. ale taký dobrý, s cibuľou ako päsť a s veľa slaninkou! a bolo po slávnostnom obede. odvtedy pomerne často robím granatír, častejšie, ako som robievala, vždy pozvem mamu aby prišla, len tak, práskneme si ja tanier, mama si nechá naložiť aj dupľu a ešte jej zabalím do krabičky na druhý deň. obyčajný granatír (tiež tam niekedy dám miesto fliačkov kolienka alebo vrtule) s veľkou cibuľou a veľa slaninky pekne vypraženej na kocky. :-))


  • hannah22, 26. augusta 2013 o 21:41
    granadír moje potešenie, rýchle chutné a dobréé.... :))


  • ildinka, 30. augusta 2013 o 14:35
    Súhlasím s "arretou",surové zemiaky udusiť na cibuľke,ostane tam všetka chuť...ja dávam viac vody a trocha na konci pomagám zemiaky,šťava zhustne a obalí krásne cestovinu- no a samozrejme trocha necjhať "pripiecť".....


  • evanaaa, 30. augusta 2013 o 22:56
    Ja tiež dusím zemiaky na cibuľke a paprike kým nezmäknú, treba ich ale miešať a dusiť na malom plameni, lebo by sa nemali nejak podlievať, ale v najhoršom, za lyžicu vody ak by prihárali možno dať, inak by bola z toho kaša. ak sú už mäkké, vareškou sa trochu pomačkajú, ale aby boli aj nie veľké kúsky a potom sa zmiešajú s cestovinou. Podobne, ako píše aj @marianne , to je ten správny recept - základ a od toho sa odvíjajú iné spôsoby a chute ostatných.


  • marrry, 31. augusta 2013 o 20:00
    concord susenu este na horuce jedlo ale nie vela len postrasit ;) som rada ze je tu tak vela priaznivcov granatiru :) ale ako sa hovori 100 ludi 100 chutí :)


  • jerica, 31. augusta 2013 o 21:49
    ach granadírsky pochod,@marrry , to je super jedlo, to sa veru neodmieta, páči sa mi tvoje dobrovolné priznanie, len nech sú tam aj hoc aj kolienka.
    U nás ku granadíru po pár hodinách, môjmu príde na chuť aj niečo pod zub a to nie päsťou , stačí malý kúsok mäska, mne zas stačí dobrý hlávkový šalátik, alebo kvasáčik .



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.

Turecká kuchyňa: Hosť do domu - boh do domu
Seriál SVETOVÉ KUCHYNE dnes z orientálneho Turecka od našej Varecháčky Cesminaz.

Diétna grilovačka
Leto v znamení grilovačiek je v plnom prúde. Rozvoniava to medzi domami, na lúkach, v ovocných sadoch, pri horských potokoch.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist