Granadir po mojom

marrry - fotkamarrry, 25. augusta 2013
Granadir po mojom
Foto: marrry

O granadire sa hovorí, že je to jedlo chudobných :) ja si myslim, že je to najlepšie jedlo, ktoré viem uvariť hocikedy lebo vždy Zobraziť celý popisO granadire sa hovorí, že je to jedlo chudobných :) ja si myslim, že je to najlepšie jedlo, ktoré viem uvariť hocikedy lebo vždy mám doma to, čo k nemu potrebujem. Môj granadír zjedol aj ten kto hovoril, že ho nemá rád :) vždy sa len zapráši po ňom. Výhodou je, že sa nikdy nestresujem tým ak nemám potrebné cestoviny ja tam šupnem hocičo

3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
0,5 bal. podľa chuti
1 ČL




Postup

  1. 1

    Zemiačiky si očistíme, nakrájame na malé kocky, dáme variť cestovinu.Kým sa nám zemiačiky a cestovina varí, tak si na masti spražíme na drobno nakrájanú cibuľku k nej pridáme nakrájanú slaninku. Keď už je slaninka opražená nasypeme na ňu lyžičku sladkej papriky trošku opražíme a odstavime. Uverené zemiaky s cestovinou a opraženou slaninkou zmiešame dokopy. Necháme odstáť aspoň 10 minút aby sa to dobre spojilo a možeme papať :) ja naň sypem trošku majoránky na vrch pred podavaním a najčastejšie máme k nemu cviklu alebo uhorkový šalát. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

luss44
granadír je u nás obľúbený, robievam ho podobne len zemiaky varím v šupke a dávam fliačky, a najlepší je pripečený na spodku hrnca keď sa prihrieva :)
marrry
o tom nepochybujem :) ja davam tiež filacky ale nemala som a obchod je taaaak daleko :D ale s kolienkami je to tiez chutne uz aj z penne som robila :)
micanela
nemam asi nic viac rada ako granadir - ziadne jedlo chudobnych ak to niekto vie poriadne urobit /aj ked na babickin nema samozrejme nikto/
ajay
Zboznujem granadir, rychle a chutne jedlo. Ja tak isto pouzijem hocikjaku cestovinu ak nemam fliacky.
daniela15
aj ja som používala fliačky, ale raz sa minuli a tak som použila drobné kolienka z lidlu, odvtedy je granadír stále s tými drobnými kolienkami, s nimi nám chutí najviac, granadír je mňam
aretta
Granadír je jedlo, ktoré ten malý človiečik čo ho mám na foto v profile, jedáva na obed, večeru a ak zostane i na raňajky. A najlepšie ked rovno dva taniere :-) Ja ale robím tak, že najprv spravím zemiaky dusené na cibuľke a paprike, nakoniec predám cestoviny a s nimi ešte poriadne prehrejem. Svokra mi poradila, že vtedy pridať aj dajaké deci mlieka, zjemní to. Občas dám, ked nezabudnem, občas nie.
marrry
aretta vyskusam aj tak :) ja som si prisposobila podla moznosti :D totizto ja mam len dvojplatnicku v garzonke a bez rury som stratena tak vymyslam len veci co sa daju varit :)
kuchticka
Ja toto jedlo uz musim KONECNE spravit. Nikdy som nerobila granadir, iba raz jedla a to uz je aspon 6 rokov, ked mi to ponukli na navsteve Slovenska na dedine. Docela mi to chutilo, ale zabudla som ako to ta pani varila. Teraz mam moznost konecne podla receptu toto uvarit. Vdaka.
concord
Raz za čas dostanem naňho chuť, nikdy som nemal toto jedlo rád ale keď sa dobre urobí budiž, aj keď potom zachvíľu som po ňom hladný. S tou slaninkou to spolubývajúca ešte nikdy nerobila, nám mäsožravcom by to len vyhovovalo. Ale tá majoránka?To ju konzumuješ sušenú alebo čerstvú?
marianne
vykutrala som recept stary ako Jetuzalem,este z cias Rakusko -Uhorska a tam pisu,ze tam idu len: doma robena cestovina,zemiaky,sol,cibula,cervena paprika,mast.Odvtedy inak nerobim,mlujem toto jedlo a k tomu kysla uhorka alebo calamada....
rea1
aj moja mama varievala - a teda aj ja - granatír s fliačkami, cibuľou, slaninou a hodne červenej papriky. zemiaky pokrájané na väčšie kocky, aby po rozmačkaní ostali kúsky pod zub. moja dcéra vo svojej domácnosti granatír robí tiež, ale ... ale v rámci diéty a zdravého stravovania bez slaniny a keďže jej muž neje cibuľu, tak aj bez cibule. teda vlastne iba zemiaky s cestovinou a zafarbené tou paprikou. čo som ani netušila. až raz mama (moja), ktorá s dcérou (mojou) :-) býva, mala prísť ku mne a ja, v snahe uctiť si ju na obed niečím výnimočným, keďže som nevedela, akú lakocinku vymyslieť, som sa mamy rovno spýtala, na čo by mala chuť a čo mám navariť. jej odpoveď bola: ty dávaš do granatíru cibuľu aj slaninu, že? tak prosím ťa, sprav granatír. ale taký dobrý, s cibuľou ako päsť a s veľa slaninkou! a bolo po slávnostnom obede. odvtedy pomerne často robím granatír, častejšie, ako som robievala, vždy pozvem mamu aby prišla, len tak, práskneme si ja tanier, mama si nechá naložiť aj dupľu a ešte jej zabalím do krabičky na druhý deň. obyčajný granatír (tiež tam niekedy dám miesto fliačkov kolienka alebo vrtule) s veľkou cibuľou a veľa slaninky pekne vypraženej na kocky. :-))
1x milo60
hannah22
granadír moje potešenie, rýchle chutné a dobréé.... :))
ildinka
Súhlasím s "arretou",surové zemiaky udusiť na cibuľke,ostane tam všetka chuť...ja dávam viac vody a trocha na konci pomagám zemiaky,šťava zhustne a obalí krásne cestovinu- no a samozrejme trocha necjhať "pripiecť".....
evanaaa
Ja tiež dusím zemiaky na cibuľke a paprike kým nezmäknú, treba ich ale miešať a dusiť na malom plameni, lebo by sa nemali nejak podlievať, ale v najhoršom, za lyžicu vody ak by prihárali možno dať, inak by bola z toho kaša. ak sú už mäkké, vareškou sa trochu pomačkajú, ale aby boli aj nie veľké kúsky a potom sa zmiešajú s cestovinou. Podobne, ako píše aj @marianne , to je ten správny recept - základ a od toho sa odvíjajú iné spôsoby a chute ostatných.
1x milo60
marrry
concord susenu este na horuce jedlo ale nie vela len postrasit ;) som rada ze je tu tak vela priaznivcov granatiru :) ale ako sa hovori 100 ludi 100 chutí :)
jerica
ach granadírsky pochod,@marrry , to je super jedlo, to sa veru neodmieta, páči sa mi tvoje dobrovolné priznanie, len nech sú tam aj hoc aj kolienka.
U nás ku granadíru po pár hodinách, môjmu príde na chuť aj niečo pod zub a to nie päsťou , stačí malý kúsok mäska, mne zas stačí dobrý hlávkový šalátik, alebo kvasáčik .
almurroyal
Dnes som robila grenadír.tak sme mu vraveli doma..len miesto soli som pridala na hotový pokrm ochucovadlo PODRAVKU výrobenú v CHCORVATSKU...vrele doporučujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia