Granadír, ktorý chutí všetkým

amilka2 - fotkaamilka2, 12. mája 2015
Granadír, ktorý chutí všetkým
Foto: amilka2

Spôsob akým pripravujem klasický granadir nik nepozná a keď ho takto pripravím, chutí aj tým, ktorí ho v láske nemajú.

3
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
600 g
2 ks
50 ml
1 ČL




Postup

  1. 1

    Uvaríme cestovinu. Extra vo vode uvaríme zemiaky do mäkka. Zlejeme vodu.

  2. 2

    Zo zemiakov si urobíme klasickú zemiakovú kašu s pridaním mlieka a masla.

  3. 3

    Na oleji upražíme cibuľu do sklovita, pridáme papriku. Potom zmiešame uvarene fliačky, zemiakovú kašu a upraženú cibuľku. Dosolíme a podávame s kyslou uhorkou alebo nakladanou cviklou... klasika nikdy nesklame.

Diskusia k receptu

falipy
mnam....si mi urobila neskutocnu chut, zajtra robim. Dakujem krasne! Ja som nikdy nedavala mlieko, ale toto vyzera ovela chutnejsie....davam 5+
patroveckypitrs
Dobré riešenie chválim. Kaša sa dá urobiť na mnoho spôsobov, ale priznám sa cestovinu som ešte nedával do nej. Vďaka za myšlienku.
1x ampara
amilka2
Ďakujem za pochvalu, mne tradičny granadir bol vždy taký suchý a v takejto úprave naozaj každému chutil. Pomer cestoviny a zamiakov sa môže aj zameniť. A všimla som si, že klasické jedlá majú kladný ohlas, tak prečo si nepripomenúť obľúbené jedlá z detstva. A taká domáca nakladana uhorka k tomu..mňam.
evanaaa
Píšeš - klasika nikdy nesklame, ale toto nie je práve klasický granatír, ale tvoje dielo, ešte som sa s týmto postupom nestretla - zmiešať zemiakové pyré a cestoviny, ale asi treba vyskúšať a potom až hodnotiť, iste to chutí podobne ako granatír, aj keď je to niečo iné.
emili70
Nevšedný recept. Isto vyskúšam. Ja zmiešam v šupke uvarené zemiaky / ošúpané /nakrájané na kocečky s uvarenými fliačkami a do toho vmiešam na oleji mierne osmaženú na kocky nakrájanú šunkovú salámu. Ak sa to zdá suché, pridám trochu vody z varených fliačkov.

kabelka
Ja takto robím uz 30 rokov a každému chuti.recept nemá chybu.
anett91
ja pridávam aj vodu z kyslých uhoriek, dodá mu to skvelú chuť a nie je potom suchý.. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia