Granadiersky pochod

Granadiersky pochod
izabella929Izabella929, recept pridal: 2. januára 2012 19:12Ďalšie jeho recepty

Obľúbené naše jedlo.Robíme ho dosť často a podávam ho s rôznymi šalátmi.

Suroviny

2
porcie
30
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Zemiaky umyjem a dám variť v šupke do rajnice. Kým sa zemiaky varia, urobím si domáce šiflíky.Na pracovnú dosku som si preosiala obe múky, pridala dom do nej štipku soli a jedno vajce. Postupným pridávaním vody, vypracovala som polotuhé cesto.Cesto som vyvaľkala na veľkú okrúhlu placku, ktorú som pokrájala na tenté pásy a z nich som priačne krájala kocky.Do rajnice som si dala zovrieť vodu na vyváranie šiflíkov.Uvarené zemiaky som ošúpala a pokrájala na kolieska.Zemiaky a fliačky som splolu zmiešala, ososlila, posypala čiernym mletým korením.V rajničke som zohriala bravčovú masť a do nej som pokrájala

2

cibuľu.Keď sa cibuľa opiekla, pridala som do nej červenú papriku a zmiešala.Cibuľu s paprikou som poliala fliačky so zemiakmi a dochutila.Podávam so šalátmi, počas leta mám najradšej rajčiakový šalát s cibuľkou...v zimnom období nám najviac chutí so sudovou domácou kapustou bez úpravy, len tak vybrať zo suda a dať na tanierik.Dobrú chuť.Taktiež, keď nám granadír zvýši aj na večeru upražím ho na chrumkavo...je ešte lepší..



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • sylvinka, 2. januára 2012 o 22:02
    Mňam...robievam podobne,len dávam pod zemikačky aj údenú slaninku...


  • damisa, 2. januára 2012 o 22:06
    dobrý nápad po toľkom prejedaní sa.


  • cica2, 2. januára 2012 o 22:11
    aj moje obľúbené jedlo.... a si velmi šikovná, keď si robíš sama domáce cestoviny, také sú naj...chválim! :-)


  • izabella929, 2. januára 2012 o 22:16
    @sylvinka.- ) to občas aj ja mením,,,občas robím aj tak, že zemiaky neuvarím v šupke, ale urobím ich ako na paprikáš a potom primiešam fliačky.-))


  • sylvinka, 2. januára 2012 o 22:20
    ja trúba...že zemikačky,zemiaky som myslela samozrejme


  • izabella929, 2. januára 2012 o 22:30
    @sylvinka...neopravuje sa, veď my vieme, o čom píšeme:-)))


  • izabella929, 2. januára 2012 o 22:31
    @cica2 ja si robím všetky cestoviny doma...knedle, nokedle, rezance úzke, široké, fliačky, strúhané cesto do polievok atd.-)


  • ajfel1, 2. januára 2012 o 22:33
    po sviatkoch, to musí byť lahoda...


  • izabella929, 2. januára 2012 o 22:35
    @ajfel1 no veru, je to pohodička na dušu....konečne niečo bez mäska.-)


  • myalab, 2. januára 2012 o 22:37
    mnam mnam mnam :)


  • 3sandra3, 2. januára 2012 o 23:50
    veru dávno som nerobila...


  • rela, 3. januára 2012 o 14:49
    @izabella929 , granatýr marš navarím vždy ako pre závodnú kuchyňu, môžem ho jesť aj tri dni. Vďaka za inšpiráciu, cestoviny ale budú z obchodu.


  • izabella929, 3. januára 2012 o 15:00
    @rela..nu ž veru, cestoviny sú všlijako dobré...keď som bola maličká, moja babička tiež robievala domáce rezance..ja som ich ale nechcela ničím posypať...pre mňa museli iba pomastiť a dosť...juj tak mi chutili.-)


  • vanilka111, 3. januára 2012 o 18:00
    aj ja tak robievam,ale bez papriky,trochu mletej rasce dávam a tiež ho mám radšej do chrumkava pripečený,k tomu volské oko a cvikla,alebo čalamáda,uhorka ..mňam :-)


  • izabella929, 3. januára 2012 o 18:04
    @vanilka111...ve ď každý podľa svojej chuti...veru a ja ho mám rada aj so sudovou kapustou, to je origoš chuť.-)


  • helca103, 4. januára 2012 o 20:15
    mam ich v pláne zajtra ale nie s domácimi cestovinami ..... aj u nás sa može jest aj dva dni :-)


  • modrykamen, 16. apríla 2012 o 16:11
    Pravý granadýr je s domácimi cestovinami. Toto je náš často robený obed, najmä syn a vnuci sa ho nevedia dojesť.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a nakyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.

Orechovo-chrenová nátierka
Po rokoch moravské vinárky opäť ožili. Pod taktovkou Evy Kloudovej vydali nedávno voľné pokračovanie Kuchařky moravských vinařek.

Jesenná chrípka nechutí naozaj nikomu
- Inzercia -
Prichádza jeseň a s ňou aj zvýšená záťaž na váš organizmus. Pripravte sa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 38/2014: Pivová kuchárka Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


TOPlist