Granadiersky pochod

izabella929 - fotkaizabella929, 2. januára 2012

Obľúbené naše jedlo.Robíme ho dosť často a podávam ho s rôznymi šalátmi.

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
200 g
200 g
1 ks
 podľa potreby
 podla chuti
1 ks
1 lyžica
1/2 lyžice
štipka




Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjem a dám variť v šupke do rajnice. Kým sa zemiaky varia, urobím si domáce šiflíky.Na pracovnú dosku som si preosiala obe múky, pridala dom do nej štipku soli a jedno vajce. Postupným pridávaním vody, vypracovala som polotuhé cesto.Cesto som vyvaľkala na veľkú okrúhlu placku, ktorú som pokrájala na tenté pásy a z nich som priačne krájala kocky.Do rajnice som si dala zovrieť vodu na vyváranie šiflíkov.Uvarené zemiaky som ošúpala a pokrájala na kolieska.Zemiaky a fliačky som splolu zmiešala, ososlila, posypala čiernym mletým korením.V rajničke som zohriala bravčovú masť a do nej som pokrájala

  2. 2

    cibuľu.Keď sa cibuľa opiekla, pridala som do nej červenú papriku a zmiešala.Cibuľu s paprikou som poliala fliačky so zemiakmi a dochutila.Podávam so šalátmi, počas leta mám najradšej rajčiakový šalát s cibuľkou...v zimnom období nám najviac chutí so sudovou domácou kapustou bez úpravy, len tak vybrať zo suda a dať na tanierik.Dobrú chuť.Taktiež, keď nám granadír zvýši aj na večeru upražím ho na chrumkavo...je ešte lepší..

Diskusia k receptu

sylvinka
Mňam...robievam podobne,len dávam pod zemikačky aj údenú slaninku...
cica2
aj moje obľúbené jedlo.... a si velmi šikovná, keď si robíš sama domáce cestoviny, také sú naj...chválim! :-)
izabella929
@sylvinka.- ) to občas aj ja mením,,,občas robím aj tak, že zemiaky neuvarím v šupke, ale urobím ich ako na paprikáš a potom primiešam fliačky.-))
izabella929
@cica2 ja si robím všetky cestoviny doma...knedle, nokedle, rezance úzke, široké, fliačky, strúhané cesto do polievok atd.-)
rela
@izabella929 , granatýr marš navarím vždy ako pre závodnú kuchyňu, môžem ho jesť aj tri dni. Vďaka za inšpiráciu, cestoviny ale budú z obchodu.
izabella929
@rela..nu ž veru, cestoviny sú všlijako dobré...keď som bola maličká, moja babička tiež robievala domáce rezance..ja som ich ale nechcela ničím posypať...pre mňa museli iba pomastiť a dosť...juj tak mi chutili.-)
vanilka111
aj ja tak robievam,ale bez papriky,trochu mletej rasce dávam a tiež ho mám radšej do chrumkava pripečený,k tomu volské oko a cvikla,alebo čalamáda,uhorka ..mňam :-)
helca103
mam ich v pláne zajtra ale nie s domácimi cestovinami ..... aj u nás sa može jest aj dva dni :-)
modrykamen
Pravý granadýr je s domácimi cestovinami. Toto je náš často robený obed, najmä syn a vnuci sa ho nevedia dojesť.
lala77
Robievam často, je to u nás výborný obed, či večera! Ale tiež bez ml. papriky! Tak som bola naučená od mojej mamy! Keď robím tento granadýr, tak aj z troch cestáčiek! Niečo rozdám, niečo zjeme a ostatné šup do mrazničky! Pre mňa je tento recept dosť pracný, kuchyňa plná kde čoho, tak robím do rezervy! Vrele odporúčam do mrazničky! Je lepší, ako čerstvý! Po vytiahnutí z mrazničky odstránim obal a dám do pekáčika ako sú. Zapnem rúru, šup do nej nerozmrazené a na 200-220°C. Postupne vidličkou, alebo dvojvidličkou rozhrňam po plechu. Neprihoria!! Keď sú dobre rozmrazené a prepečené môžeme servírovať! Je zaujímavé, že zemiaky vôbec nenamrznú tak, že by boli nasladlé! Vyskúšajte! Autorkin recept chválim!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia