Grahamové pečivo so semiačkami (fotorecept)

Autor receptu: iva63

celozrnná múka má výnimočnú chuť v pečive-:)... dnes som použila múku celozrnnú a múku t-650...chuť som zvýraznila dostatočným množstvom slnečnicových aj ľanových semiačok...grahamové pečivo sa vydarilo-:)

6
porcií
25 minút
na 200 °C

Postup

  1. všetky suroviny dáme do misy a vymiesime hladké cesto...nepomúčené cesto prikryjeme ľanovou utierkou a dáme na teplé miesto dostatočne vykysnúť asi na 40 minút
  2. vykysnuté cesto preložíme na pracovnú dosku
  3. rozdelíme na 6 dielov
  4. bochníky tvarujeme tak, že dlaňou ruky stále dookola točíme,aby sme dostali všetok vzduch von...keď sú bochníky dostatočne vypracované, tak budú veľmi ľahučké a vláčne
  5. spracujeme všetky bochníky...pripravíme si dve vykrajovačky
  6. vtlačíme väčšiu formičku do bochníka a zatlačíme
  7. potom vtlačíme menšiu formičku a tiež zatlačíme
  8. vzniknú nám takéto tvary
  9. preložíme na plech vyložený pečiacim papierom... z vrchu nepotierame ani vodou ani soľou...ešte asi 15 minút necháme voľne odokryté podkysnúť na plechu
  10. pečieme v dobre vyhriatej rúre...ja som piekla na 200 st. asi 25 minút...doba pečenia je však individuálna, záleží od typu pečiacej rúry
  11. upečené grahamové pečivo premiestnime na mriežku a necháme dôkladne vychladnúť
  12. prajem dobrú chuť-:)
  13. pohľad v reze-:)