Grahamové pečivo so semiačkami (fotorecept)
Autor receptu: iva63
celozrnná múka má výnimočnú chuť v pečive-:)... dnes som použila múku celozrnnú a múku t-650...chuť som zvýraznila dostatočným množstvom slnečnicových aj ľanových semiačok...grahamové pečivo sa vydarilo-:)
6 porcií |
25 minút na 200 °C |
Postup
- všetky suroviny dáme do misy a vymiesime hladké cesto...nepomúčené cesto prikryjeme ľanovou utierkou a dáme na teplé miesto dostatočne vykysnúť asi na 40 minút
- vykysnuté cesto preložíme na pracovnú dosku
- rozdelíme na 6 dielov
- bochníky tvarujeme tak, že dlaňou ruky stále dookola točíme,aby sme dostali všetok vzduch von...keď sú bochníky dostatočne vypracované, tak budú veľmi ľahučké a vláčne
- spracujeme všetky bochníky...pripravíme si dve vykrajovačky
- vtlačíme väčšiu formičku do bochníka a zatlačíme
- potom vtlačíme menšiu formičku a tiež zatlačíme
- vzniknú nám takéto tvary
- preložíme na plech vyložený pečiacim papierom... z vrchu nepotierame ani vodou ani soľou...ešte asi 15 minút necháme voľne odokryté podkysnúť na plechu
- pečieme v dobre vyhriatej rúre...ja som piekla na 200 st. asi 25 minút...doba pečenia je však individuálna, záleží od typu pečiacej rúry
- upečené grahamové pečivo premiestnime na mriežku a necháme dôkladne vychladnúť
- prajem dobrú chuť-:)
- pohľad v reze-:)