Gnocchi s fazuľovou omáčkou a šunkou

martinis - fotkamartinis, 21. januára 2013
Gnocchi s fazuľovou omáčkou a šunkou
Foto: martinis

Opäť talianske zemiakové gnocchi, tentokrát s omáčkou z červenej fazule a rezančekmi šunky.

1
porcia
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
120 g
1/2 ks
1 PL
2 plátky
2 strúčiky
150 ml
1 PL
1 PL
štipka




Postup

  1. 1

    Gnocchi som objavil len nedávno a mimoriadne mi zachutili, odvtedy skúšam nové variácie ich úpravy. Dnes spolu skúsme pripraviť tieto lahodné zemiakové "nočky" s výbornou fazuľovou omáčkou, podčiarknutou chuťou cesnaku a jemnými rezančekmi šunky. Pustime sa teda do práce :)

  2. 2

    Môžme začať s prípravou gnocchi : záležiac od druhu, dáme ich variť do vriacej osolenej vody na 2-4 minúty. Potom ich scedíme a uložíme na teplé miesto.

  3. 3

    Do hlbšej panvice nalejem za lyžicu olivového oleja, opražíme na nej kocky cibule a rezančeky šunky. Po chvíli pridáme vopred uvarenú fazuľu aj s troškou vody v ktorej sa varila, alebo sterilizovanú z konzervy taktiež s trochou nálevu a prelisované strúčiky cesnaku. Dobre premiešame, aby sa všetky tie skvelé chute prepojili. Už teraz to má skvelú vôňu :O)

  4. 4

    V 1,5 dcl mlieka rozmiešame lyžicu hladkej múky (použil som celozrnnú špaldovú, dodala tomu výraznú chuť) a prilejeme do panvice. Povaríme do zhustnutia.

  5. 5

    Pred dovarením omáčku dochutíme lyžcou octu, odvážnou štipkou hnedého cukru a zopár kvapkami kečupu. Ešte raz zamiešame, pridáme gnocchi a podávame ozdobené petržlenovou vňaťou. Len čo ich vložíte do úst, nebudete chcieť iné, tá chuť je fantastická :-)

Diskusia k receptu

mojack
vyzera dobre...mam dalši recept pre svojho syna, ktory cestoviny zbožňuje.
martamm
martinis, toto vyskúšam, ďakujem za recept, ukladám...:)
leomax
Ahoj! Dal dal som si záväzok, že aspoň raz do týždňa budu strukoviny. A hups......hneď je tu skvelý RP od @Martinis ! Vďaka kámo, si jednotka! A to neviem na klávesnici nájsť "hviezdičku", tak nabudúce.
leomax
Ešte poznamenám, že idem objavovať GNOCCHI, určite to v našich super a hypermarketoch objavim.

martinis
@leomax : ahoj, veľmi správne rozhodnutie - strukoviny sú veľmi zdravé, tieto drobné zrnká či fazuľky sú plné bielkovín, vitamínov a iných dobrých vecí, navyše v dnešnej dobe ich už netreba ani komplikovane predmáčať a podobne, stačí otvoriť konzervu a dajú sa ľahko vykúzliť najrôznejšie jedlá :)) ďakujem za pochvalu, nech ti môj recept padne na úžitok ! ;)

... je možné si ich pripraviť aj doma, @slavka2012 bola veľmi milá a pod recpetom Gnocchi s kuarcími pečienkami zanechala aj recept na ich prípravu, takže ak by si sa chcel trošku vyhrať, môžeš to vyskúšať, aj ja sa chystám :)) a ak nie, tak ako vravím - v lidli, bille či tescu sú bežne v ponuke. ak si ich doteraz nevyskúšal, naprav to, sú vynikajúce, ako naše šúľance ;)
leomax
Velka vdaka martinis, vidis, nebyt slavka2012 a Tvojho komentu, prehliadol by som dalsi Tvoj vynikajuci recept z pecienok. Nechapem, ako som ho prehliadol. Dalsi TOP RP. Vdaka, od Teba ..............ocakavam vzdy len TOP, zatial si ma nesklamal. Ahoj















leomax
Trochu sa mi to tam skomolilo, lebo dcera mi vymenila slovensku klavesnicu za anglicku, ale martinis iste pochopi, co som chcel napisat.
marinha
Aké jednoduché a pútavé, až sa slinky zbiehajú. Zajtra idem na to, ale bez šunky vo vegetariánskej úprave, sójový nárez to istí.
mirkamt
Ostala mi uvarená červená fazuľa, takže prišiel na rad tento tvoj receptík @Martinis ;-) Žeby som tiež objavila gnocchi? Poznám ich, ale doma som ich ešte nevarila. Skúšal si túto omáčku aj s iným druhom cestovín?
martinis
@mirkamt : s gnocchi je to najlepšie, ale nič nepokazíš, ak použiješ mušličky alebo penne, tiež to bude výborné - dobrú chuť ! :O))
mirkamt
@martinis Podarila sa mi trošku redšia omáčka, ale v konečnom dôsledku to nebola chyba, lebo som použila vretienka (nenapadlo ma, ako sa volajú taliansky), na ktorých sa zachytilo veľa omáčky a bolo to fajn. Omáčku som doplnil o pár sardelových očiek, ktoré mi ostali z iného receptu a chutilo nám. Vďaka, Martinis ;-) PS: Minulý týždeň som ti písala tajnú správu. Dostal si?
martinis
@mirkamt : noo, tak to je super že vám chutilo, dokonca aj s malým vylepšením - to sa mi páči ! :)) áá - vďaka za upozornenie, nevšimol som si. už aj posielam odpoveď ;)
@radox1 : vlastná práca, ďakujem :O)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia