Zemiakové gnocchi

Gnocchi s cesnakovým krémom a ružičkovým kelom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na gnocchi vopred uvaríme zemiaky v šupke, po vychladnutí ich ošúpeme, nastrúhame najemno, zmiešame s múkou a so žĺtkom a vypracujeme cesto. Z cesta vyformujeme dlhší valček hrubý asi ako prst. Ten nakrájame na menšie kúsky – asi 1,5 cm. Začneme tvarovať gnocchi tak, že každý kúsok potiahneme vidličkou tak, aby sa preniesli pásiky a gnocchi sa zaoblili. Takto pripravené gnocchi uvaríme v slanej vode a prepláchneme pod studenou vodou.
  2. Na cesnakový krém upečieme olúpaný cesnak v masle pri 170 °C asi 15 minút. Vyredukujeme smotanu, pridáme upečený cesnak a rozmixujeme dohladka, dochutíme soľou a korením.
  3. Jarnú cibuľku umyjeme, zbavíme korienkov, rozkrojíme pozdĺž a potom na viac kúskov.
  4. Potom pripravíme kel: Odstránime vrchné lístky a ružičkový kel krátko obvaríme (asi 2 minúty). Rýchlo schladíme, osušíme a prekrojíme cez hlúbik na polovicu. Nakrájaný kel urestujeme spolu s cibuľkou a gnocchi, podlejeme trochou vody a pridáme cesnakový krém a gorgonzolu.