Glazovaný ružičkový kel s kávou a polentou s mascarpone fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 12. novembra 2015

Divočina? A čo, veď len raz žijeme, tak prečo nevyskúšať :) Nakoniec si možno pochutnáte ako ja...inšpirácia : floatingkitchen.net

2-3
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 210 °C

Suroviny

Pre glazovanú zeleninu:
300 g
150 g
1 dl uvarená
1 PL tmavý
1 PL
3 PL
1/2 ČL
1/2
Pre polentu:
3 PL
1 ČL
2,5 dl
2,5 dl
130 g
 štipka




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme polevu s kávy, balzamica a javorového sirupu, dáme do menšej panvice a varíme asi 8 minút, pokiaľ sa nevyvarí asi na 3 lyžice hustého sirupu. Zatiaľ so očistíme ružičkový kel od obschnutých listov, šampiňóny utrieme vlhkou utierkou

    Glazovaný ružičkový kel s kávou a polentou s mascarpone (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kel aj šampiňóny nakrájame na 1/4, zmiešame s olejom, soľou, korením a tymianom a vložíme do rúry vyhriatej na 210 stupňov na 15 minút. Zatiaľ sa nám zredukovala poleva, opečenú zeleninu vyberieme a zalejeme zredukovanou polevou a vrátime do rúry opäť na 15 minút.

    Glazovaný ružičkový kel s kávou a polentou s mascarpone (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vodu zmiešame s mliekom, osolíme a necháme zovrieť, pomaly prisypeme kukuričnú krupicu, ako keď varíme grís :) a za stáleho miešania varíme asi 20 minút. Môžete použiť aj instantnú polentu, a budete to mať do troch minút hotové. Do hotovej polenty vmiešajte trošku masla a ešte do horúcej mascarpone. Dobre premiešajte.

    Glazovaný ružičkový kel s kávou a polentou s mascarpone (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zatiaľ sa nám upiekla zelenina a môžme obedovať. Teda mne to chutilo, iné chute a navzájom sa dobre doplnili. Ja si to viem v druhej verzii predstaviť miesto šampiňónov s pečenými gaštanmi. Tak sa ja teším na Vaše reakcie :)

    Glazovaný ružičkový kel s kávou a polentou s mascarpone (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

izabella929
@zuzanka1367 , veru, veru, videla som ja niečo podobné skombinovať s kávou a mascarpone a tak som nad tým uvažovala, že ma tu hádam aj vysmejete..tiež som robila hovädzinu na čokoláde a neviem, čo si o mne všetci varecháči mysleli, radšej už neexperimentujem..ale mne to veru chutilo..si šikuľka naša, pekne si to veru urobila a mne sa to aj veru páči.-)
afataga
ten kel si viem predstavit ako prilohu k nejakej riadnej flakote :-), polentou by som to nekazila
zuzanka1367
@marianne @kukulienka71 odvážnym patrí svet :) , veď sa trocha odviažte :) @izabellka ,toľko rôznych chutí sme ešte nevyskúšali a nech sa smejú, nevedia o čo prichádzajú :) Polenta bola dobrá, asi by mi chutila aj na sladko...
jozka2
Divocina ako pises,ale na divocine stoji svet,preco nie,tato kombinacia moze byt prekvapivo dobra,treba vyskusat.
mijaita
@izabella maso s cokoladou se bezne vari v Mexiku, i kdyz ne hovezi, ale kureci. Mne to nechutnalo, ale nekdo to muze mit rad. Zato znama opekala pred pecenim nebo jinou upravou kureci ctvrtky a zalila cernym kafem. Vubec bych to pak nepoznala, ale dobre to bylo vzdycky.
@zuzanka bez polenty preziju, nikdy me nanadchla, ale kapusticky, ty ja zkusim jak pises, to se mi libi.
elixir
Perfektný recept Zuzanka, kávu si tam viem dobre predstaviť, rada niekedy skúsim. :)
tiginko
teda Žužu chcela som ti pochváliť recept, ale tie rezne ma normálne oslepili! Strašné vidieť takých krásavcov po fitku :-(
babav
Fajnove jedlo . Kava a balzamikovy ocot chut inac planeho kelu iba vylepsi
a polenta je s mascarpone iste chutnejsia . Perfektne prezentovany 5* recept.
deria
úžasný recept, díki, že si sa podelila. Polentu /bez mlieka/ mám rada a vylepšená s mascarpone musí mať zaujímavú chuť. Tvoja poleva vyzerá lákavo a netradičné chute ma už veľakrát príjemne prekvapili. Rada používam sézamový olej /v malom množstve/, ktorý dáva jedlám výnimočnú chuť. Na tento recept sa obzvlášť teším :)
danda3
Mňam, vyzerá to super, mne by to chutilo aj bez polenty.♥
zuzanka1367
Ďakujem Ti, som rada, že sa Ti páčia moje recepty ak podľa nich navaríš potešíš ma dupľom :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia