Ovocný zákusok

Glazovaný koláč so smotanovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

24
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia si vyšľaháme 2-3 min. na najvyššom stupni šľahača. Potom postupne pridávame cukor, zašľaháme a počas šľahania pridáme vodu a olej.
  2. Múku zmiešame s kakaom a kypriacim práškom a pridáme do vyšľahaných vajec a zľahká zamiešame.
  3. Vylejeme na hlboký plech vyložený papierom na pečenie. Upečieme (15 min na 200 °C). Korpus necháme vychladiť.
  4. Smotanovú plnku si urobíme na pare. Okrem masla a 100 g práškového cukru, dáme suroviny do misky a na pare uvaríme hustú kašu. Za občasného miešania ju necháme vychladiť.
  5. Maslo vyšľaháme so 100 g práškového cukru do peny a postupne doň zašľaháme vychladenú uvarenú kašu.
  6. Ja som použila domáce mrazené ovocie, miešané maliny-černice. Môžete použiť aj iné alebo kompótové. Ponorným mixérom ich rozmixujeme a doplníme do jedného litra.
  7. Pridáme Zlatý klas, vanilkový a kryštálový cukor. Uvaríme.Za občasného miešania necháme vychladiť tak na letno.
  8. Z korpusu odstránime papier, na korpus natrieme smotanovú plnku a
  9. na smotanovú plnku rovnomerne rozotrieme ovocnú. Necháme v chlade stuhnúť.
  10. Po stuhnutí pokrájame. Dobrú chuť.