Gingerbread - vianočné pečivo

Autor receptu: aghovanikola

Recept je originál z Anglicka :-)

30
porcií
15 minút
príprava
8 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Hnedý cukor, zlatý sirup a melasu dáme do hrnca. Zapneme na mierni oheň pridáme maslo a začneme pomaly variť. Postupne pridávame vodu, mletú škoricu, zázvor a sódu bikarbonu.
  2. Keď sa maslo roztopí a máme jemnú zmes, oheň dáme na najslabší plamienok a pridávame pomaly preosiatu múku. (stále miešame). Vznikne nám cesto.
  3. Cesto vyvalkáme (musí byť teplné) na pomučenej doske. (skôr tenšie ako hrubšie). Cesto dáme piecť na 8-10 minút. Nesmie tam byť príliš dlho lebo stvrdne. Dobrú chuť :-)