Ginger Ale na domáci spôsob - zázvorový nápoj
Autor receptu: janger
Ak mate radi zazvor, tak by vam tento napoj mal chutit. Vyborny, osviezujuci...Odvtedy, co som recept videla v TV, robila som ho uz parkrat. Povodny recept som si trosku upravila.
Postup
- Postruhame cerstvy zazvor.
- Pridame med, citronovu stavu, kvasnice, trosku vlaznej vody. Dobre zamiesame. Mnozstva v recepte su len orientacne. Ak mate radi sladsie, mozete pridat viac medu. Ja som skusala suroviny aj v inom pomere, ale takto nam to vyhovuje.
- Vlejeme to do 1,5 litrovej flase z umelej hmoty. Dolejeme vlaznu vodu, tak asi 5cm od vrchu. Pozor, nenaplnte flasu uplne! Uzavrieme.
- Flasu parkrat prevratime, aby sa obsah dobre premiesal. Nechame stat pri izbovej teplote tak asi 8-10 hodin. Obcas flasu prevratime hore-dole. Po tych priblizne 8 hodinach bude flasa stale tvrdsia a tvrdsia. Ked uz je uplne tvrda, to znamena, ze napoj je hotovy.
- Treba to otvarat velmi opatrne. Ja si to vzdy dam pre istotu do umyvadla. Bude to trochu kypiet. Potom cez sitko nalejeme do pohara a mozeme ochutnat. Po otvoreni uz treba napoj udrziavat v chladnicke. A vychladeny je aj chutnejsi.
- Odfotila som pohar aj zblizka, chcela som ukazat bublinky, ktore sa vytvorili. Neviem, ci je to dobre vidiet.
- Neviem, ci sa tym kvasenim vytvorilo aj trosku alkoholu...Mala som pocit, akoby mi to mierne udrelo do hlavy. Nuz,...ale mne udrie do hlavy, ked si na alkohol co i len len zmyslim :-).
- Na zdravie!