Ginger Ale na domáci spôsob - zázvorový nápoj

Autor receptu: janger

Ak mate radi zazvor, tak by vam tento napoj mal chutit. Vyborny, osviezujuci...Odvtedy, co som recept videla v TV, robila som ho uz parkrat. Povodny recept som si trosku upravila.

Suroviny

Postup

  1. Postruhame cerstvy zazvor.
  2. Pridame med, citronovu stavu, kvasnice, trosku vlaznej vody. Dobre zamiesame. Mnozstva v recepte su len orientacne. Ak mate radi sladsie, mozete pridat viac medu. Ja som skusala suroviny aj v inom pomere, ale takto nam to vyhovuje.
  3. Vlejeme to do 1,5 litrovej flase z umelej hmoty. Dolejeme vlaznu vodu, tak asi 5cm od vrchu. Pozor, nenaplnte flasu uplne! Uzavrieme.
  4. Flasu parkrat prevratime, aby sa obsah dobre premiesal. Nechame stat pri izbovej teplote tak asi 8-10 hodin. Obcas flasu prevratime hore-dole. Po tych priblizne 8 hodinach bude flasa stale tvrdsia a tvrdsia. Ked uz je uplne tvrda, to znamena, ze napoj je hotovy.
  5. Treba to otvarat velmi opatrne. Ja si to vzdy dam pre istotu do umyvadla. Bude to trochu kypiet. Potom cez sitko nalejeme do pohara a mozeme ochutnat. Po otvoreni uz treba napoj udrziavat v chladnicke. A vychladeny je aj chutnejsi.
  6. Odfotila som pohar aj zblizka, chcela som ukazat bublinky, ktore sa vytvorili. Neviem, ci je to dobre vidiet.
  7. Neviem, ci sa tym kvasenim vytvorilo aj trosku alkoholu...Mala som pocit, akoby mi to mierne udrelo do hlavy. Nuz,...ale mne udrie do hlavy, ked si na alkohol co i len len zmyslim :-).
  8. Na zdravie!