Géciho plnka fotorecept

ailuj82 - fotkaailuj82, 10. januára 2011
Géciho plnka (fotorecept)
Foto: ailuj82
20 minút
príprava
15/40 minút
na 180 °C

Suroviny

200-500 g
5 ks,(2-dňové)
5 ks
1 ks, väčšia
2 PL
1 PL
1 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Vo väčšej panvici osmažíme na masti nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme umytú, očistenú pečeň /ja som dala 500g, ale môžete aj menej/ a chvíľu restujeme /len kým pečeň zbelie/.

    Géciho plnka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme pokrájané rožky a opečieme.

    Géciho plnka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rožky sa *zmenšia* a zvlhnú. Pridáme petržlenovú vňať.

    Géciho plnka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Presypeme do misky, necháme trochu vychladiť a pridáme vajcia, soľ, vegetu.

    Géciho plnka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Môžeme naplniť do kačky, husi, kuraťa, alebo upečieme na plechu alebo v bábovkovej forme /najskôr ju vymastíme a vysypeme strúhankou/. Kto jedol takúto plnku, inú nechcel... :)

    Géciho plnka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

evusik
myslím, že toto je tá najklasickejšia klasika čo sa týka plnky.... takúto robili naše mamy a takú robíme aj u nás doma.... u nás keď sa plní kura tak ešte musím spraviť na veľký plech a tá sa potom je aj miesto chleba aj samostatne a je výborná.... a tá tvoja vyzerá super :-)
baboja
Zavonalo mi to mojou babkou.Uz davno som to nerobila.Ked nebola pecen,aj slaninka rozprazena s cibulkou stacila.Tiez som robievala na velky plech.Vdaka za pripomenutie.
alexdidi
Tak toto je naozaj stará dobrá klasika.Ja však dávam sneh z bielkov a plnka je potom ľahká, nadýchaná.A aj cesnak opražím s cibuľou...
evanaaa
Aj ja vymiešam žĺtka so soľou ( maslom ), a ešte pridám z bielkov sneh. A keď nemám pečeň, postačí jedna väčšia konzerva pečeňovej paštéky a tútam zamiešam, pred tým sa môže zmiešať aj sopraženou cibuľkou, je to dobré.
tinca
ja ako @evusik , robím na viac spôsobov, ako ma kedy napadne, aj so snehom aj bez, aj plním kurča, ale ako hovorí evusík, plnky nie je nikdy dosť. Ráno vstať a len tak dva gavaly bez ničoho, zapiť čajom to je teda mňamka. Ja nemusím ani mäso, len plnku s kyslou uhorkou! Keď som študovala maminka robila kvantá plnky a všetko pre mňa:-)
hannah22
Naozaj super receptík a dobrá klasika, robievala som ju na cestu dcére pečenú alebo parenú vo forme , jedli sme ju len s uhorkou, dík za pripomienku... :))
hubarka35
dik za receptik unas moc pečienku nejedia ale takto v plnke to zbaštia,aj mám v mrazaku tak urobim to...
mariadra
Musí to byť fajn, ja robievam tiež plnku s pečienkou, ale rožky som nedávala pražiť, namáčala som ich v mlieku a vyžmýkala. Skúsim to takto, Keď tam aj navlhnú. tak to vlastne stačí. No a ja pridávam 1-2 strúčiky lisovaného cesnaku a trošičku čerstvo zomletého čierneho korenia. Ale to len vtedy, keď ju nerobím aj pre deti.
piczur
Konečne plnka, ktorá mi zapasovala. Ďakujem, ukladám, robím, papám.
garanco
Ja som túto plnku objavila až dnes, keď hľadám niečo nové ako plnku do jahňaťa. Podobne robievala moja mama, keď pridala do plnky podusenú pečeň a srdiečko s kurčaťa, tiež dávala aj sneh z bielok, ja robím radšej bez neho. Túto Veľkú noc budeme mať plnku podľa "Géciho"
rolfynka
ano je to velmi dobre just ju robievam tak ako ty a zvlast ju davam na plech je fajnove
miika
vyskusala som tuto plnku a bola sucha, asi sa vratim k svojmu staremu sposobu, ze rozky treba namocit trosku v mlieku, mam rada ked je plnka taka vlhka, mazlava, nie ze su rohliky v reze suche




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia