Gazdovský zemiakový paprikáš fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 22. júna 2015

Tento výborný zemiakový paprikáš robím najradšej vtedy, keď mám domácu neúdenú klobásku, pretože túto fantastickú chuť sa nedá s ničím iným nahradiť..

4-5
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
100 g domáca
80 g
150 g domáca
2
podľa chuti
3 PL domáce sterilizované




Postup

  1. 1

    Pripravila som si všetky suroviny..zemiaky som ošúpala a pokrájala na mesiačiky..slaninu na kocky, údené pliecko tiež na malé kocky, cibuľu a klobásku..

    Gazdovský zemiakový paprikáš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na panvicu som dala slaninu a kocky údeného pliecka..nechala som dobre opiecť..

    Gazdovský zemiakový paprikáš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    keď sa všetko opieklo, pridala som pokrájanú klobásku..

    Gazdovský zemiakový paprikáš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a neskôr aj cibuľu a všetko som nechala opiecť..

    Gazdovský zemiakový paprikáš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    keď sa cibuľa opiekla do zlatova, pridala som 3 lyžice leča , všetko som premiešala a pripkryla pokrievkou, aby so klobása celkom uvarila..

    Gazdovský zemiakový paprikáš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    potom som pridala zemiaky..

    Gazdovský zemiakový paprikáš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    všetko som pomiešala...pristúpila som k dochuteniu..slanina, údené plieckom klobáska aj lečo sú dochutené, takže so solením som musela dávať pozor..pridala som rascu, mleté korenie aj trošíčka soli..dobre som premiešala a ochutnala..

    Gazdovský zemiakový paprikáš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    podliala iba takým množstvom vody, aby zemiaky boli ponorené..zakryla pokrievkou...musia sa uvariť iba zemiaky, takže postačí 20 min..všetko ostatné je uvarené a počas varenia sa uvoľnia tie perfektné chute z klobásy..červenú papriku som nepridávala, lebo ju obsahuje klobása..

    Gazdovský zemiakový paprikáš (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    uvarené jedlo som uložila na taniere.. ku paprikášu som podávala zaváranú plnenú papriku a chlebík..prajem vám dobrú chuť..

    Gazdovský zemiakový paprikáš (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

afataga
toto mame velmi radi, vyborne, jasne ze u nas aj s chilli :-)
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Pekný recept.
sracz
"Púlim" oči, ako Alenka v ríši divov, toľká 5* dobrota láka, vábi, priťahuje, Izka milá a Ty sa potom čuduješ, že Ťa pri Tvojej šikovnosti nazývam aj "permanentnou provokatérkou"! Zaslúžiš si to a ja sa od Tvojich diel nenechám odohnať ani bičom, ani palicou!!!
eraserhead
Izabella929
Vaše recepty považujem za výborné, používate prírodné a prirodzené suroviny, proste varíte tak ako sa variť má (žiadne margaríny, stužené tuky, mdlé komerčné koreniace zmesy a iné gebuzinky)

len jedna drobnosť, neviem ako fotíte ale takmer vždy Vám to zaostrí na pirestor nad tanierom čím sa stane to že jedlo je neostré, všimnite si čipku na obruse, je krásne ostrá a hlboká.
Skúste sa s tým pohrať ... ja som to skúšal ale viac zaostriť to nešlo ..



bembo
keby že mám doma tú neudenú klbásu,už to aj robím.ukladám do KK.podobne to robila aj moja mamka,ale s kabanosom.aj to bolo veľmi dobré.jednoduchá,a aj lacná maškrta.
alena45
možno má omylom zapnuté makro, aj mne sa to stáva.
klaudia968
@izabella929 keď budem mať väčšie zásoby neúdenej klobásy, tak určite vyskúšam. Zatiaľ sa chystám zajtra robiť tie plnené kaleráby, prosím drž palce. 5* a ukladám
izabella929
@sracz ,všetko je v pohode.-) ďakujem za pochvalu..@babkamt ,potešila si ma.-)@kukulienka71 ,veru som si pochutnala.-)@eraserhead ,vďaka po zachvalu..) kým jedlu a jeho chuti venijem značnú pozornosť, s fotením sa moc nepatlám v tom máš pravdu, neriešim to, hoci je to tiež podstatné..pokúsim sa venovať tomu viac času..@bembo ,no pokiaľ budeš mať podobnú klobásku , vyskúšaj, je to chuť, ktorá sa ničím iným nedá napodobniť..@alena45 ,fakt som to neriešila zatiaľ,,@klaudia968 ,pokiať nemáš neúdenú, použiť môžeš ja údenú, len ju treba nechať tiež povariť najprv bez zemiakov, aby sa čím viac skvelej klobáskovej chuti uvoľnilo do šťavy, tým bude chuť zemiakov fantastická..budem ti držať palce, necha sa kaleráby vydaria a hlavne nech vám chutia..) Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)
bembo
dnes som ho urobil,len som zistil,že nemám údené pliecko,ktoré som mal na stole pripravené pre túto maškrtu.lenže v izbe som mal mobil ktorý mi zazvonil,a kým som vybavil trochu dlhší telefonát pliecko bolo fuč.(neviem kde sa podelo,asi mi ho zožral náš kocúr,ktorý stále spí,ale keď zacíti meso už je hore,a mesko mu asi zachutilo),ale mal som tam kúsok morčacích pŕs,tak som ich použil miesto pliecka.nabudúce si musím uchovať aj údené pliecko,určite to bude mať inú chuť.ale aj s tými morčacími prsami je to super.
izabella929
@bembo , úsmevné varenie.-)napokon to dobre dopadlo ako v rozprávke a teším sa, že ti jedlo chutilo..)vďaka za komentár.-)
bembo
@izabella929 ,ten krásavec na tom obrázku vľavo je ten,čo nám občas niečo v nestráženej chvíli niečo uchmatne.naposledy to bol párok.nuž ale keď potom na teba pozrie tými krásnymi očkami takým nevinným pohľadom,nedá sa veru na neho hnevať.vždy to zoberieme z humorom.je to naše slniečko
izabella929
@bembo , viem o čom píšeš,,,tiež som mala roztomilého kocúra a bol miláčikom našej rodiny..žiaľ na jar sa nevrátil zo záletov a bola som veľmi smutná..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia