Gazdovský koláč

Dáša Korenková
šéfcukrárka hotela International vo Veľkej Lomnici, 23. marca 2016
Gazdovský koláč
Foto: Robert Hüttner
6
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

300 g
12 g
1 ks
8 g
20 g
180 ml
250 g
80 g
200 ml
10 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Z múky, vajca, droždia, oleja, mlieka a soli vypracujeme cesto. Necháme ho vykysnúť.

  2. 2

    Slaninu s cibuľou opražíme dosklovita, po čiastočnom vychladnutí pridáme smotanu s vajcami a osolíme.

  3. 3

    Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik 30 x 25 cm, zalejeme cibuľovým základom a upečieme pri teplote 170 °C.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia