Gazdovský cibuľový chlebík (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Chlebíky pečiem dosť často,ale tento iba raz za čas.Môj manžel ho má veľmi rád k čerstvej domácej slaninke.
30 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny,
- do misky dáme múku,v strede urobíme jamku,rozmrvíme droždie,dáme cukru a zalejeme troškov vody.Zamiešame a necháme napučať.
- Medzi tým kým droždie kysne ,tak si polku cibule spražime do sklovita, cibuľku nakrajanú na drobno.Pridáme do múky ...
- ...osolíme a zamiesíme na chleba.Treba miesiť aspoň 15-20 min.kým cesto neodchádza od varechy.
- Cesto necháme na teplom mieste vykysnúť.
- Cesto na doske vyvaľame a rozdelíme napoly.Vyformujeme dva chlebíky na dlžku plechu a dáme ich na pomastený plech.Potrieme vodou a necháme podkysnúť.Medzi tým si vyhrejeme rúru na 200°C a dáme piecť.Po 20 min.teplotu stiahneme na 120°Ca necháme piecť ešte 30min.Na dno rúry dame mištičku s vodou.
- Upečený necháme ne mriežke vychladnúť.Ja ho vždy ešte teplý potiem zľahka masťou.