Gazdovský cibuľový chlebík (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Chlebíky pečiem dosť často,ale tento iba raz za čas.Môj manžel ho má veľmi rád k čerstvej domácej slaninke.

30 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny,
  2. do misky dáme múku,v strede urobíme jamku,rozmrvíme droždie,dáme cukru a zalejeme troškov vody.Zamiešame a necháme napučať.
  3. Medzi tým kým droždie kysne ,tak si polku cibule spražime do sklovita, cibuľku nakrajanú na drobno.Pridáme do múky ...
  4. ...osolíme a zamiesíme na chleba.Treba miesiť aspoň 15-20 min.kým cesto neodchádza od varechy.
  5. Cesto necháme na teplom mieste vykysnúť.
  6. Cesto na doske vyvaľame a rozdelíme napoly.Vyformujeme dva chlebíky na dlžku plechu a dáme ich na pomastený plech.Potrieme vodou a necháme podkysnúť.Medzi tým si vyhrejeme rúru na 200°C a dáme piecť.Po 20 min.teplotu stiahneme na 120°Ca necháme piecť ešte 30min.Na dno rúry dame mištičku s vodou.
  7. Upečený necháme ne mriežke vychladnúť.Ja ho vždy ešte teplý potiem zľahka masťou.