Gazdovské pirohy plnené praženicou fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 13. mája 2015
Gazdovské pirohy plnené praženicou (fotorecept)
Foto: olinecka

Aj takto sa môžu pripravíť slovenské,dobroty.

40 minút
príprava
10-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
podľa potreby
podľa chuti
1-2 ks
Plnka:
1 ks (alebo sterilizované)
2-3 ks
podľa chuti
podľa chuti
 rozpustené
 (alebo pažítka




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a uvaríme scedíme a popučíme ich na hladkú hmotu. Na pomúčenej doske necháme vychladnúť.

    Gazdovské pirohy plnené praženicou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si plnku z týchto surovín.

    Gazdovské pirohy plnené praženicou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvicu dáme trocha oleja a nadrobno posekanú cibuľu, ktorú orestujeme do sklovitá pridáme nadrobno posekane šampiňony, ktoré trocha podusíme asi 8-10 minút. Nakoniec vmiešame vajíčka ochutíme podľa seba soľou a mletým korením, urobíme praženicu,nktorú necháme vychladnúť.

    Gazdovské pirohy plnené praženicou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z vychladnutých zemiakov, trochu soli, múky a vajec urobíme cesto.

    Gazdovské pirohy plnené praženicou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto rozvaľkáme asi na 0,5 cm hrúbku vykrájame pohárom kolieska do stredu dáme plnku a pozliepame pirohy.

    Gazdovské pirohy plnené praženicou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do vriacej vody dáme variť pirohy po vyplávaní na vrch ich scedíme polejeme rozpusteným maslom, ochutíme soľou podľa seba a posypeme nadrobno posekanou vňaťou mladej cibuľky alebo pažitkou. Dobrú chuť!!!!!

Diskusia k receptu

smejkad
mozu byt vyborne
ja si z detstva pamatam parene buchty s prazenicovou plnkou a podavali sa na dusenej kyslej kapuste so slaninkou
v tomto pripade ani nam detom nevadilo, ze nie su sladke, naozaj paradne jedivo :-)
jozka2
Doma nie sme zvyknuty na taketo pirohy,ale vo svete sa robia s roznymi plnkami.Kupujem hotove.ale mensie plnene hubami alebo masom,ale podavam k nim kyslu smotanu,alebo octovu vodu 1:1 do ktorej sa pirohy macaju a tak sa jedia.Su velmi dobre.5
mesiar50
Zaujimavy recept ktory sa mi paci.Pirohy su chutovo urcite super.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia