Gazdovské bagety
Autor receptu: subas
Tento recept pripravujeme často, vždy ho však trošku inovujeme napríklad sme už skúšali prisypať aj gyros korením, sézamom, ľanom, otrubami do cesta, alebo ovsenými vločkami.
Postup
- Suroviny vkladáme do nádoby v tomto poradí: vlažná voda, cukor a droždie. Rozmiešame za pomoci umelej lyžičky alebo štetca. Pridáme obe múky, otruby a soľ. Zapneme stroj na program prípravy bagiet.
- Vypracované cesto vyberieme po zaznení signálu na vymúčenú dosku a vytvarujeme 4 bochníčky. Pokračujeme pri príprave bagiet tak že: cesto prekladáme do 1/3 po dížke a potom do 1/3 po šírke. tento postup opakujeme aspoň 2x.
- Vložíme do podstavca na bagety, potrieme studenou vodou a posypeme sézamom. Vložíme naspäť do stroja a pečieme bagety ešte 2 hod.