Gazdova jednoduchosť

jeanny11 - fotkajeanny11, 31. marca 2013
Gazdova jednoduchosť
Foto: jeanny11
6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1,5 kg
20 dkg
8 strúčikov
1 - 2 PL




Postup

  1. 1

    Panenku rozrežeme na veľký plát. Okoreníme podľa chuti. Na mäso naložíme cesnak nakrájaný na tenké plátky spolu so slaninou.

    Gazdova jednoduchosť - obrázok 1
  2. 2

    Potom zatočíme do rolky. Vložíme do jenskej misy s kačacím tukom.

    Gazdova jednoduchosť - obrázok 2
  3. 3

    A pečieme pri teplote 180 stupňoch.

    Gazdova jednoduchosť - obrázok 3
  4. 4

    Panenka.....:-)

    Gazdova jednoduchosť - obrázok 4
  5. 5

    Gazda salamandrovec :D

    Gazdova jednoduchosť - obrázok 5

Diskusia k receptu

eraserhead
trápiť tento druh mäsa 60 minút na 200C je naozaj nepochopiteľné, ešteže si to zachránila tagom Slovenská kuchyňa.
Tiež sa mi nezdá hmotnosť tej panenky, 1,5kg vážil 1ks?
pusta
naprosto súhlasím z @erasrhead , panenka ani v jednom kuse túto hmotnosť nikdy nedosahuje a príprava 60 minút pri telpote 200 stupňob Celsia tiež nezodpovedá príprave panenky.
evanaaa
Možno 1,5 kg dokopy a bolo by viac roládok ( 1 ks panenky cca 30-40g?) ale aj tak by bola dlhá doba pečenia, no neviem, keď som to ešte nerobila. Chuťovo to bude iste dobré, dá sa ešte aj iná náplň spraviť.
salamandrovec
pusta !!! Súhlasím s X-Y sa píše S !!! Nie Z !!! S kým s čím :)
Slovenčina to je vec :) Mier s Vami ľudkovia :) Nič v zlom :)
kimlo
Tak nech píše recepty a kašle na slovenčinu... lebo ja, linquista začnem jeho komentáre sledovať gramaticky a potom bude kuca-paca... :-)
hubata
@salamandrovec vitaj a nech ti to tu dobre varí!
Kurnííík .... kto to zjedol taký kopec mäsa, ten teda musí mať plat! Len nech sem nenakukne niekto z parlamentu, hneď vymyslia daň z paneniek......
A nebol sa @kimla , to on sa len tak zastrája, on je dobrý človek.
honestka
bez velkeho mudrovania s mojou troskou do mlyna.
Panenku je velka skoda rezat na platy, pretoze do nej ked do stredu urobis trebarz vareskou dieru, naplnis ju cimkolvek pomerne krasne a na velku hmotnost.
Naucila som sa to pri zabijackach, ked sa plnili klobasovou plnkou a plnili sa presne ako klobasky cez rurku.
Nic vsak ako pripomienka, nebola to kritika, pretoze recept je to velmi chutny.
honestka
@salamandrovec , samozrejme, vsetci zaciname aj preto si prisiel na tu spravnu stranku len vydrzat a pridavat dobre recepty.
ale neboj tu aj z dobrych komentarov sa da vela pouzit pre vzrast kuchynskeho umenia vela, len si nevsimaj a nereaguj na rypacov.
a zabudla som - vitaj.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia