Gazdinkino tajomstvo (fotorecept)

Autor receptu: archaa

Dnes mi padol do oka opäť jeden môj starý recept o ktorý som sa tu s vami ešte nepodelila. Mám rada takéto chutné "múdre" recepty na zúžitkovanie zostatkov. Som stále toho názoru, že jedlo si treba vážiť a nemám rada plytvanie, či vyhadzovanie. A tak, ak mi z nedeľnej polievky zostane varená zelenina, zbytky mäsa či drobkov, využijem ich na takýto skvelý pondeľnajší obed...

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Päť rožkov som nakrájala, namočila do vody a následne ju z nich vytlačila. Tri nakrájala na kocky. Cibuľu nadrobno a opražila som ju na oleji do zlata. Varenú zeleninu som popučila vidličkou, pridala všetky rožky, cibuľu, vajcia, pretlačený cesnak, soľ, koreniny, petržlen a mäso nakrájané na kocky (ak ste sa rozhodli pre slaninku, opražte ju najprv).
  2. Pridala som za hrsť ovsených vločiek a z takto vypracovanej masy som vytvarovala fašírky,
  3. ktoré som obalila v múke
  4. a vyprážala na oleji. Kľudne môzete zmes piecť aj v ohňovzdornej mise ako sekanú.
  5. Podávala som so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou. Rovnako by som odporúčala aj ľubovoľný zeleninový šalát