Gaštanový puding

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 15. septembra 2015

V septembri dozrievajú gaštany. Tak keď máte tú možnosť, urobte si z nich povedzme takúto maškrtu.

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

250 g
3,5 dl
4 ks
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Úvodné vety tentokrát nevystihujú moju situáciu, použila som mrazené a ochutené gaštanové pyré. Nechala som ho rozmraziť a rozmiešala som ho pomocou metličky v mlieku. Takto som ho pozvoľna priviedla do varu, nechala prevrieť asi 2 minúty. Po odstavení chladlo, kým som vyšľahala do bledej peny žĺtka s jednou PL kryštálového cukru. Pri použití neochuteného pyré pridajte viac cukru a ak je to vhodné, aj trocha umu. Žĺtka som následne naliala do gaštanovej masy a zasa pomaly privádzala k varu.

    Gaštanový puding - obrázok 1
  2. 2

    Stále treba miešať a dávať pozor, aby zmes nezovrela, žĺtka by sa zrazili. Po zhustnutí treba ešte chvíľu miešať aj po vypnutí plameňa. Do pohárov som plnila puding až keď bol vlažný. Ako spodnú vrstvu som použila odšťavené hrozno s hruškami. Zo šťavy som robila želé a bolo mi ľúto vyhodiť nepotrebný zvyšok. Urobil mi takto dobrú službu.

    Gaštanový puding - obrázok 2
  3. 3

    Puding som dala chladiť asi na hodinu do chladničky, pri podávaní som každý pohár ozdobila lyžicou šľahačky a strúhanou kvalitnou čokoládou. Ako spodnú vrstvu môžete použiť sušienkovú drvinu alebo piškóty namočené v mlieku alebo ovocnej šťave. Čím ďalej necháte puding vychladiť, tým bude lepší.

    Gaštanový puding - obrázok 3

Diskusia k receptu

terinka55
Na pohľad efektné, určite aj skvelej chuti. Páči sa mi to, tak 5*.
evanaaa
Gaštanové všetko a nepohrdla by som ani takýmto pohárom. Vyzerá to byť lahôdka, vlastne aj je.
kukulienka71
:-), ja si tiež zľahčujem často prácu v kuchyni, na surové gaštany som si ešte netrúfla, ale iste príde aj ten čas,. Ďakujem, @elenamm




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia