Gaštanový krémeš

Autor receptu: danda3

Pôvodne som si pláty upiekla na Guľky a la Snickers, ale nakoniec z toho vznikol tento zákusok.

90 minút
príprava

Postup

  1. Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme puding, do horúceho pridáme maslo a čokoládu. Miešame, kým sa nerozpustia.
  2. Potom pridáme pomrvené gaštanové pyré, dobre premiešame.
  3. Natrieme na pripravený medový plát.
  4. Druhú plnku si pripravíme vyšľahaním smotán a stužovačov. Pridáme tvaroh, med podľa chuti a vanilkový cukor.
  5. Natrieme na prvú plnku.
  6. Navrch opäť medový plát.
  7. Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s tukom, pridávam ho postupne, poleva by nemala byť ani hustá ani riedka. Potrieme ňou vrchný plát. Krémeš musí postáť, kým pláty nezmäknú.
  8. A potom si už len pochutnávame, je dosť sýty, stačí jeden kúsok a máte dosť.
  9. Plát si upečte z polovičnej dávky na medové rezy podľa vlastného receptu alebo tu - http://varecha.pravda.sk/recepty/gulky-la-snickers-/44723-recept.html. Pláty som piekla na tie guľky, preto som sa s nimi toľko nehrala, nabudúce už budú krajšie.