Gaštanový krémeš
Autor receptu: danda3
Pôvodne som si pláty upiekla na Guľky a la Snickers, ale nakoniec z toho vznikol tento zákusok.
Postup
- Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme puding, do horúceho pridáme maslo a čokoládu. Miešame, kým sa nerozpustia.
- Potom pridáme pomrvené gaštanové pyré, dobre premiešame.
- Natrieme na pripravený medový plát.
- Druhú plnku si pripravíme vyšľahaním smotán a stužovačov. Pridáme tvaroh, med podľa chuti a vanilkový cukor.
- Natrieme na prvú plnku.
- Navrch opäť medový plát.
- Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s tukom, pridávam ho postupne, poleva by nemala byť ani hustá ani riedka. Potrieme ňou vrchný plát. Krémeš musí postáť, kým pláty nezmäknú.
- A potom si už len pochutnávame, je dosť sýty, stačí jeden kúsok a máte dosť.
- Plát si upečte z polovičnej dávky na medové rezy podľa vlastného receptu alebo tu - http://varecha.pravda.sk/recepty/gulky-la-snickers-/44723-recept.html. Pláty som piekla na tie guľky, preto som sa s nimi toľko nehrala, nabudúce už budú krajšie.