Gaštanový dezert

miomatka - bez fotkymiomatka, 10. septembra 2014
Gaštanový dezert
Foto: miomatka

Jesenný dezertík po ktorom sa "zapráši". Veľmi veľmi chutný a ešte aj zdravý.

2
porcie
40 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

250 g
4 ks
1 ks
2 pl (napr domáce z MioMatu)




Postup

  1. 1

    Rozmrazíme gaštanové pyré, oddelíme žĺtky a bielka. Žĺtky vyšľaháme a pridáme jedno gaštanové pyré. Z bielkov pripravíme sneh a postupne pomaly pridávame do pyré.

  2. 2

    Pripravené cesto nalejeme do formy na pečenie, napr. dve menšie formy s priemerom 12,5 cm.

  3. 3

    Upečené cesto necháme vychladnúť a zatiaľ si vymixujeme plnku z druhého gaštanového pyré, pridáme banán a rastlinné mlieko.

  4. 4

    Korpus prerežeme napoly, stred potrieme lekvárom a plnkou. Navrch tiež dáme plnku a ozdobíme ovocím, napr. čučoriedkami. Dáme odležať do chladničky na cca tri - štyri hodiny.

Diskusia k receptu

dzejsik
Použila si teda 2 x 250g gaštanového pyré alebo si mala balenia po 125g? Keďže píšeš, že na plnku ide druhé. Inak veľmi pekne vyzerá tvoj koláčik :)
1x alda
3sandra3
tiež sa mi recept na dezert páči, ale prosím, objasni to s tým pyré....
1x alda
valeri
Páči sa mi, ale vlastne treba teda 500 g gaštan. pyré
miomatka
ospravedlnujem sa za meskajucu odpoved - 250g je spolu, tj kazde balenie 125g. Dakujem za pozitivne reakcie a dobru chut ;-)
1x alda




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia