Gaštanovo-šľahačkový dezert

valeri - fotkavaleri, 14. augusta 2012
Gaštanovo-šľahačkový dezert
Foto: valeri

Inšpirovala ma Adkas svojiím Gaštanovo čokoládovým dezertom. Ja som si ho zjednodušila, lebo syn má dnes narodeniny a zmyslela som si len ráno, že Zobraziť celý popisInšpirovala ma Adkas svojiím Gaštanovo čokoládovým dezertom. Ja som si ho zjednodušila, lebo syn má dnes narodeniny a zmyslela som si len ráno, že mu k darčeku pripravím aj nejakú maškrtu.

30 minút
príprava

Suroviny

1 balenie
1 balenie
250 g mrazené
 trochu
50 g




Postup

  1. 1

    Táto tortička je oproti origináliu veľmi zjednodušená, na dno som dala okrúhle piškóty a keďže môj syn má 38, aj som ich pokvapkala rumom, na ne pokrájané broskyne, krém zo šľahačky a nastrúhaného gaštanového pyré, znovu piškótky pokvapkané rumom, po obvode som nádobu vyložila kesksíkami a už len navrstvila zvyšnú plnku. Pyré som nepostrúhala celé, kúsok som nechala na dozdobenie. čokoládu som len nahrubo nasekala nožom a nasypala tiež navrch spolu s lupienkami.

    Gaštanovo-šľahačkový dezert - obrázok 1
  2. 2

    Dobrá bude určite, len má veľkú má jednu chybu, že som ju nedokázala preniesť bez fólie, ešte asi nebola celkom stuhnutá :-)), tak so ju preniesla aj s fóliou, očistila som ju servítkou a obstrihala kraje.

Diskusia k receptu

marijanka712
super si šikulka dobre sa ti podaril aj ja som nad ním špekulovala , ale nenabrala som odvahu.
stacy77777
veľmi pekné s tými zdobenými keksíkmi, milý nápad, naozaj sa mi páči Valeri




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia