Gaštanová torta

Gaštanovo-mätová torta

Autor receptu: redakcia

8
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Najskôr oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a najemno posekanou mätou a postupne primiešavame zmiešanú preosiatu múku s kypriacim práškom, pridáme olej, vodu a kakao. Toto cesto musí byť hustejšie, do zmesi vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme asi 20 minút pri teplote 180 °C. Špajľou kontrolujeme cesto, či je už upečené.
  2. Gaštanová plnka: Z mlieka, cukru a zo zlatého klasu uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Vyšľaháme gaštanové pyré so zmäknutým maslom, do ktorého postupne pridáme vychladnutý puding. Túto zmes rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus.
  3. Šľahačková vrstva: Vychladenú smotanu vyšľaháme dotuha spolu so stužovačom (podľa návodu na stužovači) a rovnomerne rozotrieme na gaštanovú vrstvu.
  4. Vrch torty ozdobíme nastrúhanou čokoládou. Takto pripravenú tortu necháme 2 hodiny tuhnúť v chladničke.