Gaštanovo-hubová krémová polievka

elixir - fotkaelixir, 17. januára 2015
Gaštanovo-hubová krémová polievka
Foto: elixir

Predvčerom na firemnej oslavne sa nezabudlo ani na vegetariánov; v ponuke boli celkom príjemné jedlá a tak som si odniesla inšpiráciu, a skúsila jedno Zobraziť celý popisPredvčerom na firemnej oslavne sa nezabudlo ani na vegetariánov; v ponuke boli celkom príjemné jedlá a tak som si odniesla inšpiráciu, a skúsila jedno z jedál napodobiť. :)

2-4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g predvarené
200 g lesná zmes mrazené
50 ml suché
1 ks
50 ml 33%
600 ml
1 PL
1 čl
 mleté
 na posypanie čerstvá




Postup

  1. 1

    Na oleji a masle opražíme očistenú, na polmesiace nakrájanú cibuľu, zalejeme vínom a necháme ho dve minúty redukovať.

  2. 2

    Medzitým pod vodou zľahka prepláchneme huby. Po dvoch minútach ich aj s gaštanmi pridáme do hrnca.

  3. 3

    Prilejeme vývar, osolíme, pridáme čierne korenie a necháme 15 minút variť.

  4. 4

    Na záver pridáme smotanu a obsah hrnca zmixujeme do hladka. Podávame posypané pažítkou.

    Gaštanovo-hubová krémová polievka - obrázok 4

Diskusia k receptu

zolik
Pekny krem. Ukladam za 5. Neviem preco, ale mne by sa hodilo viac biele vino. Tak ci tak, velmi pekny recept. Skusim. Prajem pekne popoludnie.
1x elixir
havino
zaujímavá s gaštanmi, hubový krém som nedávno robila po rokoch veru a máme radi, no snád nezabudnem na túto tvoju, rada by som ochutnala, tak to vieš pekne, jednoducho podať a krásne foto vždy
1x elixir
eviana
Nesmierne zaujímavá kombinácia chutí, krásne zdokumentovaná... predpokladám, že gaštany polievku zahustili a dali jej krémovitosť aj jemne nasladlú chuť... k tomu ešte vínko, smotana ... samé dobré veci. Inšpiratívne :)
1x elixir
elixir
Dúfam, že budete spokojné ako ja, ak vyskúšate. :) Gaštany tu plnia úlohu, ktorú obvykle plnia zemiaky. Celkovo mi pripomínajú zemiak, len majú ešte dodatočne "orieškovú" príchuť. :)
havino
hej, presne @elixir , to som chcela aj napísať, ale som ich už tak dávno jedla, že som si nespomenula, že ako ich príchuť opísať, ale že funkcia zemiak ma napadlo
1x elixir
elixir
@havino ja ich občas aj len tak samé vyhrýzam, ale kým som ochutnala toto, by ma nenapadlo kombinovať ich s hubami... musím častejšie do reštaurácií chodiť, na nepoznané chute :)
sanynka
Skvelý recept, ja však musím klasickú smotanu nahradiť ryžovou,mám gaštany v chladničke a hútam, že čo s nimi,tak už viem... ")
1x elixir




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia