Gaštanové veľkonočné srdce (fotorecept)
Autor receptu: alionka
Túto tortu je najlepšie robiť na jeseň a použiť čerstvé gaštany , ale mne sa osvedčila na Veľkú noc s požitím gaštanového pyré. Je to jednoduchšie a rýchlejšie.
Ja ju pečiem v sobotu pred Veľkou nocou, aby sa dobre prepojili všetky úžasné chute - gaštanového krému, rumu a vanilky. Ak ju nakrojím v nedeľu, musím ju šetriť, aby mi ostalo pre šibačov na pondelok.
20 porcií |
60 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Oddelím žĺtka od bielkov a rozdelím do každého polovicu cukru a vanilky.Do žĺtkov , ja dávam šľahať aj olej. Jednotlivé masy dohusta vymiešam. Opatrne spojím obidve masy spolu a pomaličky premiešam. Po lyžiciach postupne pridávam pre osiatu múku.
- Nalejem do tortovej formy a dám piecť. Po vyhladnutí ho vyrežem z formy a rozkrojím na tri časti.
- V mixéry dám šľahať maslo s cukrom do peny, potom pridám gaštanové pyré , ktoré som rozotrela v miske s rumom. Spolu dobre premiešam. Z mlieka a pudingového prášku Uvarím hustú kašu, ktorú nechám vychladnúť za občasného premiešania. Pridám puding do masla s gaštanovým pyré a premiešam. Vznikne úžasný krém.
- Natriem krémom jednotlivé korpusy, ktoré si pred tým dobre pokvapkám rumom.
- Pekne natriem aj na povrch a boky . Dám stuhnúť do chladničky. Pripravím si vodný kúpeľ na čokoládu do ktorej dám Ceru. Nesmie vrieť! Iba nechať rozpustiť a môžeme natrieť srdce. Zo zvyškom krému urobíme po obvode kvetinky a ozdobíme čokoládovými kvietkami.
- Prajem DOBRÚ CHUŤ .