Gaštanové veľkonočné srdce (fotorecept)

Autor receptu: alionka

Túto tortu je najlepšie robiť na jeseň a použiť čerstvé gaštany , ale mne sa osvedčila na Veľkú noc s požitím gaštanového pyré. Je to jednoduchšie a rýchlejšie. Ja ju pečiem v sobotu pred Veľkou nocou, aby sa dobre prepojili všetky úžasné chute - gaštanového krému, rumu a vanilky. Ak ju nakrojím v nedeľu, musím ju šetriť, aby mi ostalo pre šibačov na pondelok.

20
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Oddelím žĺtka od bielkov a rozdelím do každého polovicu cukru a vanilky.Do žĺtkov , ja dávam šľahať aj olej. Jednotlivé masy dohusta vymiešam. Opatrne spojím obidve masy spolu a pomaličky premiešam. Po lyžiciach postupne pridávam pre osiatu múku.
  2. Nalejem do tortovej formy a dám piecť. Po vyhladnutí ho vyrežem z formy a rozkrojím na tri časti.
  3. V mixéry dám šľahať maslo s cukrom do peny, potom pridám gaštanové pyré , ktoré som rozotrela v miske s rumom. Spolu dobre premiešam. Z mlieka a pudingového prášku Uvarím hustú kašu, ktorú nechám vychladnúť za občasného premiešania. Pridám puding do masla s gaštanovým pyré a premiešam. Vznikne úžasný krém.
  4. Natriem krémom jednotlivé korpusy, ktoré si pred tým dobre pokvapkám rumom.
  5. Pekne natriem aj na povrch a boky . Dám stuhnúť do chladničky. Pripravím si vodný kúpeľ na čokoládu do ktorej dám Ceru. Nesmie vrieť! Iba nechať rozpustiť a môžeme natrieť srdce. Zo zvyškom krému urobíme po obvode kvetinky a ozdobíme čokoládovými kvietkami.
  6. Prajem DOBRÚ CHUŤ .