Gaštanové rezy

nosstek - fotkanosstek, 2. septembra 2013
Gaštanové rezy
Foto: nosstek
60 minút
príprava
15-20 minút
na 170 °C

Suroviny

2 hrnček
1 hrnček
1/2 hrnček
2 ks
1 ks
1 ks
1 hrnček
Plnka:
2 ks
1 ks
2 ks
2 ks
2 ČL




Postup

  1. 1

    Zo surovín urobíme klasické piškótové cesto zmiešaním všetkých surovín. Vylejeme na vymastený plech a pečieme cca 15-20 min cca 170 stupňov.

    Gaštanové rezy - obrázok 1
  2. 2

    Vychladený korpus natrieme džemom akýmkoľvek aký máte radi. ale ani ho nemusíte davať ja som ho dala aby bol trošku taky kyselkavejší vzhľadom na plnku a šlahačku.

    Gaštanové rezy - obrázok 2
  3. 3

    Na plnku zmiešame tvaroh, mascarpone a gaštanové pyré, cukor si pridáte podľa chuti či chcete plnku sladšiu alebo nie. Plnku natrieme na korpus.

    Gaštanové rezy - obrázok 3
  4. 4

    Vyšlaháme si šlahačky každu zvlášť jednu nechame čistu do druhej si pridáme trochu granka a cikcakovo nanášame na koláč. Samozrejme môžete dať šlahačku len čistu alebo s grankom a pekne rozotrieť...prípadne postruhať čokoládou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

rea1
keďže syn je prudko gaštanofilný, tento koláč určite spravím. páči sa mi, lebo je jednoduchý a rýchly.
1x alda
mata3636
koláč je určite výborný. len tá parížska šľahačka - s grankom? ale no
nosstek
Ďakujem... a prečo nie s grankom? kupovala som "original" parižsku šlahačku v obchode a raz ma napadlo vyskúšať takto..a je výborna...ale samozrejme ako som písala stačí dať obyčajnu šlahačku to už je na vás :D
1x alda
brambora
@mata3636 tym narazala na to, ze ked uz si tu slahacku urobila s grankom, tak si ju nemala nazvat parizskou. :D inak recept fajn, ukladam si a urobim ale bez slahacky, len pokvapkam cokoladou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia