Gaštanová torta

tetadena - bez fotkytetadena, 9. apríla 2012
Gaštanová torta
Foto: tetadena

Pred pol rokom som si pre svojho svokra objednala tortu. Bola nádherná, ale čím viac som ju obzerala, tým viac sa mi zdalo, že Zobraziť celý popisPred pol rokom som si pre svojho svokra objednala tortu. Bola nádherná, ale čím viac som ju obzerala, tým viac sa mi zdalo, že by som "teoreticky" vedela niečo podobné vyrobiť. Sadla som k netu a googlila. Veľmi mi pomohli aj stránky tortyodmamy, ktoré sú zamerané na výrobu a postupy pre torty. Tak posúďte ako to dopadlo. Pridávam recept, ale cesto aj plnku urobte kľudne podľa seba, ale najdôležitejšie je odhodlať sa.

Suroviny

Cesto:
12 ks
12 polievkových lyžíc
10 polievkových lyžíc
2 ks
6 polievkových lyžíc
6-8 polievkových lyžíc, /maslo roztopené
Plnka:
500 g
3 ks
primerane
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Nefotila som fotopostup, netušila som, že to dopadne, tak "dobre", takže iba slovná navigácia: Uvedené suroviny vám vystačia na dva plechy piškótového cesta a trošku som dala aj do malej okrúhlej formy na tortičku, aby mal psík kde sedieť:)

  2. 2

    Zvolila som gaštanové pyré, pretože ho máme radi a funguje to. Takže rozmrazené pyré a maslo vymiešajte spolu a podľa potreby a osobnej chuti pridajte cukor.

  3. 3

    Zostavenie: Chcela som štvorcovú tortu a preto som z každej piškóty odrezala kus, tak aby vyšiel štvorec. Spodný plát som natrela plnkou, druhá vrstva cesta vznikla z odkrojených - zbytkových kusov piškót, opäť plnka a druhý celý korpus. Z okrúhleho korpusíku som kúsok odkrojila, aby to vypadalo ako psí "pelíšek".

  4. 4

    Výzdoba: Mala som hmotu Smartflex, tú som ofarbila na ružovo, vyvaľkala som ju a potiahla tortu- bola hrbatá- hnus. Sadla som a googlila a našla som radu - potiahnuť ešte raz. Rukami som uhladila povrch a dala druhú vrstvu marcipánovej hmoty- veeeeľká radosť, krásna a hladučká. Pekne som ju rukami vyhladila do rovinky a bolo to. NEZABUDNITE, že marcipán potrebujete o niečo väčší ako je plocha torty, pretože potrebujete potiahnuť aj boky. Psíka som si vyrobila dopredu, vymodelovala som ho zo Smartflexu flower a potom som mu nožničkami na nechty nastrihala srsť a z tej istej hmoty sú aj ostatné ozdôbky a kvety.

    Gaštanová torta - obrázok 4
  5. 5

    Poteší ma, ak sa vám tortička zapáči. Kombinácia orechov a gaštanov je veľmi chutná a hodí sa aj na rez.

    Gaštanová torta - obrázok 5

Diskusia k receptu

tatranka
Ten psík je ako živý.Na prvýkrát,je tá tvoja torta neskutočne vydarená.
ethanel
Tak tomu sa povie fakt nadhera ... ten pes je neuveritelny, klobuk dole
tetadena
Ďakujem dievčatá, bola to náhoda, že sa to tak podarilo. Určite by to zvládla každá z vás, ste milé.
marijanka712
si stvorenie pre modelovanie, ten pes je neskutočne krásny robila si ho podla nejakého návodu?? celá torta je exelentná skutočne krásna urobíš s nou velku radosť a verím tomu , že aj chuť bude fantastická
evusik
náhoda to určite nebola, lebo vymodelovať psa nezvládne každý, nato treba talent.... a ten ty určite máš, ten psík je úžasný, palček hore :-)
elisticka
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaau nadhera!!! krasne sa ti vydarila naozaj a ten havinko uchvatny:))vidim ze si z Tn ako ja...

martamm
Krasa, tu hmotu na psika nepoznam, co to je a kde kupit?
orchidea
Nemám slov...krásna torta, psík ako živý a tá kombinácia orechov a gaštanov...ako píšeš vynikajúca.
elka56
veľmi pekná a verím ,že si z nej urobila radosť ,,a ten psík krásny...
janger
Krasna torta a ten psik sa ti perfektne podaril.
mamataja
Veľmi pekná torta, verím, že aj chutná, ale najviac oceňujem popis a drobné rady, ktoré sú pre mňa povzbudením, aby som sa do toho pustila aj ja. Vďaka :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia