Gaštanová polievka

Gaštanová polievka
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave


Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
40
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Na olivovom oleji orestujeme časť choriza nakrájaného nadrobno, koreňovú zeleninu nakrájanú na malé kocky, cibuľu a cesnak. Pridáme gaštany, peperoncino, rascu a všetko zalejeme vodou a kuracím vývarom. Rajčiny zblanšírujeme, olúpeme, nakrájame nadrobno a vložíme do polievky.

2

Dochutíme soľou, čiernym korením a pomaly varíme. Keď je polievka hotová, prepasírujeme ju. Nakoniec do polievky pridáme druhú časť orestovaného choriza a ešte krátko prevaríme.

3

Concasé nakrájame na slížiky, ktoré orestujeme s mladou cibuľkou a ochutíme soľou a čiernym korením. Ragú dáme do krúžku a naň nasypeme viedenskú cibuľku.

4

Náš tip: Chorizo sú pikantné paprikové klobásy z hrubo nasekaného bravčového mäsa a slaniny, okorenené paprikou a soľou. Chorizo sa pridáva do pokrmov a varí sa alebo sa nakrája na tenké plátky a podáva sa ako tapas.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Liptovská fazuľa, modranské víno
Liptákov v Modre by ste zrátali na prstoch jednej ruky. Ich modranským lídrom je Ľubo Rapoš. Môj priateľ, výtvarník, citlivý a dobrý človek.

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2015: Jablkové hodovanie Jablkové hodovanie
Časopis Varecha v piatok 4. septembra v denníku Pravda.


TOPlist