Gaštanová polievka

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 27. mája 2011 10:05
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Gaštanová polievkaFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 min
príprava
40 min
tepelná úprava


Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Na olivovom oleji orestujeme časť choriza nakrájaného nadrobno, koreňovú zeleninu nakrájanú na malé kocky, cibuľu a cesnak. Pridáme gaštany, peperoncino, rascu a všetko zalejeme vodou a kuracím vývarom. Rajčiny zblanšírujeme, olúpeme, nakrájame nadrobno a vložíme do polievky.

  2. 2

    Dochutíme soľou, čiernym korením a pomaly varíme. Keď je polievka hotová, prepasírujeme ju. Nakoniec do polievky pridáme druhú časť orestovaného choriza a ešte krátko prevaríme.

  3. 3

    Concasé nakrájame na slížiky, ktoré orestujeme s mladou cibuľkou a ochutíme soľou a čiernym korením. Ragú dáme do krúžku a naň nasypeme viedenskú cibuľku.

  4. 4

    Náš tip: Chorizo sú pikantné paprikové klobásy z hrubo nasekaného bravčového mäsa a slaniny, okorenené paprikou a soľou. Chorizo sa pridáva do pokrmov a varí sa alebo sa nakrája na tenké plátky a podáva sa ako tapas.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist