Ospravedlnujeme sa za vypadok receptov. Recepty coskoro nabehnu spat.

Gaštanová polievka

Gaštanová polievka
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave


Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
40
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Na olivovom oleji orestujeme časť choriza nakrájaného nadrobno, koreňovú zeleninu nakrájanú na malé kocky, cibuľu a cesnak. Pridáme gaštany, peperoncino, rascu a všetko zalejeme vodou a kuracím vývarom. Rajčiny zblanšírujeme, olúpeme, nakrájame nadrobno a vložíme do polievky.

2

Dochutíme soľou, čiernym korením a pomaly varíme. Keď je polievka hotová, prepasírujeme ju. Nakoniec do polievky pridáme druhú časť orestovaného choriza a ešte krátko prevaríme.

3

Concasé nakrájame na slížiky, ktoré orestujeme s mladou cibuľkou a ochutíme soľou a čiernym korením. Ragú dáme do krúžku a naň nasypeme viedenskú cibuľku.

4

Náš tip: Chorizo sú pikantné paprikové klobásy z hrubo nasekaného bravčového mäsa a slaniny, okorenené paprikou a soľou. Chorizo sa pridáva do pokrmov a varí sa alebo sa nakrája na tenké plátky a podáva sa ako tapas.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist