Gaštanová polievka

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 27. mája 2011
Gaštanová polievka
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 ks, menšia
100 g
1 ks
50 g
3 strúčiky
 mletá
4 ks, čerstvé olúpané
500 ml




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji orestujeme časť choriza nakrájaného nadrobno, koreňovú zeleninu nakrájanú na malé kocky, cibuľu a cesnak. Pridáme gaštany, peperoncino, rascu a všetko zalejeme vodou a kuracím vývarom. Rajčiny zblanšírujeme, olúpeme, nakrájame nadrobno a vložíme do polievky.

  2. 2

    Dochutíme soľou, čiernym korením a pomaly varíme. Keď je polievka hotová, prepasírujeme ju. Nakoniec do polievky pridáme druhú časť orestovaného choriza a ešte krátko prevaríme.

  3. 3

    Concasé nakrájame na slížiky, ktoré orestujeme s mladou cibuľkou a ochutíme soľou a čiernym korením. Ragú dáme do krúžku a naň nasypeme viedenskú cibuľku.

  4. 4

    Náš tip: Chorizo sú pikantné paprikové klobásy z hrubo nasekaného bravčového mäsa a slaniny, okorenené paprikou a soľou. Chorizo sa pridáva do pokrmov a varí sa alebo sa nakrája na tenké plátky a podáva sa ako tapas.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia