Gaštanová polievka

Gaštanová polievka
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave


Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
40
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Na olivovom oleji orestujeme časť choriza nakrájaného nadrobno, koreňovú zeleninu nakrájanú na malé kocky, cibuľu a cesnak. Pridáme gaštany, peperoncino, rascu a všetko zalejeme vodou a kuracím vývarom. Rajčiny zblanšírujeme, olúpeme, nakrájame nadrobno a vložíme do polievky.

2

Dochutíme soľou, čiernym korením a pomaly varíme. Keď je polievka hotová, prepasírujeme ju. Nakoniec do polievky pridáme druhú časť orestovaného choriza a ešte krátko prevaríme.

3

Concasé nakrájame na slížiky, ktoré orestujeme s mladou cibuľkou a ochutíme soľou a čiernym korením. Ragú dáme do krúžku a naň nasypeme viedenskú cibuľku.

4

Náš tip: Chorizo sú pikantné paprikové klobásy z hrubo nasekaného bravčového mäsa a slaniny, okorenené paprikou a soľou. Chorizo sa pridáva do pokrmov a varí sa alebo sa nakrája na tenké plátky a podáva sa ako tapas.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist