Gaštanová nepečená roláda

Adrián Rybanský, Andrej Mokoš a šéfkuchárka Andrea Vincúrová
Zuckmann Villa v Piešťanoch, 21. decembra 2015
Gaštanová nepečená roláda
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Gastronomické trendy nás ženú vpred – vymýšľať stále nové dezerty, postupy, kombinácie. Ľudia však túžia vrátiť sa k chuťovým spomienkam na svoje detstvo. A tak najkrajšie Vianoce dýchajú klasikou.

6
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

0,5 kg
80 g
100 g
1 bal
60 ml
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Gaštanové pyré nastrúhame nahrubo, pridáme zmäknuté maslo, rum, práškový a vanilkový cukor. Vymiešame hladké cesto, ktoré vyvaľkáme medzi fóliami na hrúbku asi 0,5 cm do tvaru obdĺžnika.

  2. 2

    Na cesto nastrúhame čokoládu a zrolujeme, dáme odležať do chladu asi na hodinu.

  3. 3

    Poleva z horkej čokolády nalámeme a rozpustíme nad parným kúpeľom. Nanesieme na vychladnutú roládu. Ľubovoľne ozdobíme.

Diskusia k receptu

danielas
Robievam ju. U nas leti. Ale cukor uz nepridavam. V pyre ho je dost. Vyskusajte, vrelo doporucejem
2x gorula a kaly
klukodvody
Tak nevím, kde je chyba. Postupovali jsme přesně podle návodu ale roláda netuhne. Je nějaká rada? D|íky
evanaaa
To je zaujímavé, @klukodvody......ale ja by som si pyré postrúhala a spravila pohár so šľahačkou, čokoládu nastrúhala nacrch, a mala by som podobnú chuť ako keby som sa trápila s roládou....a jednoduchšie. @danielas , ja som kúpila pyré bez rumu a bez cukru.......
klukodvody
evanaaa to je nápad. Protože to neztuhlo ani v mrazáku, udělám to podle Tebe . Díky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia