Fusilli s cuketou a prosciuttom

medulienka108 - fotkamedulienka108, 19. augusta 2013

Moja včerajšia večera - pripravená za 10 minút z vecí, čo boli práve poruke. Veď komu by sa v dnešných teplotách chcelo stáť pri Zobraziť celý popisMoja včerajšia večera - pripravená za 10 minút z vecí, čo boli práve poruke. Veď komu by sa v dnešných teplotách chcelo stáť pri sporáku čo i len o sekundu dlhšie. Recept i fotky sú skutočne moje (ak ste na ne naďabili na http://vypustitparu.blogspot.co.uk, to preto, že si tam dávam dokopy svoju zbierku receptov)

2
porcie
1 minút
príprava
9 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks stredne veľké
1 ks
1 strúčik
1 ks
1 PL
1-2 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Cestoviny dáme variť do osolenej vriacej vody – čas varenia vždy záleží od druhu a výrobcu cestovín. Moje sú uvarené za 8 minút.

  2. 2

    Na panvici si rozpálime olivový olej. Znížime teplotu a na 1 minútu restujeme mierne pálivú čili papričku, po minúte pridáme nasekaný cesnak a znovu restujeme ďalšiu minútu.

  3. 3

    Pridáme na kocky nakrájané paradajky s hnedým cukrom a trochou soli. Restujeme na strednom plameni asi 4 minúty. Paradajky sa nám majú rozpadať a pustiť šťavu.

  4. 4

    Pridáme jemne osolenú cuketu, ktorú sme nakrájali najskôr na 5 mm kolieska a potom prekrojili na hranolčeky. Restujeme ďalšie 3 minúty.

  5. 5

    Nakoniec do zmesi primiešame bazalku a odstavíme z plameňa.

  6. 6

    Premiešame s uvarenými cestovinami - ak sa vám zdajú príliš suché, môžete pridať i trochu vody z varených cestovín.

  7. 7

    Rozdelíme na tanier a posypeme strúhaným Parmezánom a plátkami rukami roztrhaného prosciutta (mne na 1 porciu postačí 1 plátok). Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

hannah22
OK, zdravé rýchle a chutné..... dá sa dochutit aj oregánom.... :))
medulienka108
@hannah22 :-)) v kuchyni sa vždy držím pravidla, že fantázii sa medze nekladú a je úplne super ako zmena alebo dodanie jednej bylinky zmení chuť..
martinis
letná dobrota, čerstvé suroviny, nenáročné na čas a veľmi chutné jedlo, preto si ho rád pridám do KK :) ja si paradajky však vždy okorením mletým čiernym korením, ich chuť je troška výraznejšia. výborné ! :3
medulienka108
@martinis úplne s tebou súhlasím, zvykla som si používať čerstvé čierne korenie skoro do všetkého - mlynček na korenie je u mňa i súčasťou stolovania rovnako ako príbor či taniere. ale úprimne priznávam, že tentokrát som bola trošku príliš veľkodušná s čili papričkou, takže som ho radšej oželela :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia