Fúkané rožky

jarka111 - bez fotkyjarka111, 23. novembra 2012

tento recept mám od svojej starej mamy, ktorá ho pekávala hlavne na Vianoce.

Suroviny

100 g
120 g
250 g
130 g
1/2 čl




Postup

  1. 1

    Cesto zmiesime a necháme odpočinút 1 hodinu.

  2. 2

    Plníme do formičiek,ktoré sú vysypané len hladkou múkou. Pečieme na 100-150°C.

Diskusia k receptu

drobeceva
zvykla som ich robievať...naposledy 2 x po sebe mi nevyšli, nevyrástli...neviem prečo...takže nehrozí, viac sa ich nechystám irobiť
sovka62
Skúšala som ich len jeden raz, pred rokmi. Rovno z dvoch dávok, čo sa budeme trocháriť. Prvý plech sa vydaril úplne úžasne, krásne vyskočili, tie na druhom plechu odmietli spolupracovať, nenafúkli sa, ostali tvrdé ako mramorové guľky. Doteraz si lámem hlavu nad tou záhadou, jedno cesto, jedna rúra, rovnaké formičky..... to by nerozlúštil ani inšpektor Colombo.
ubka
@sovka , presne som mala takú istú skúsenosť a pomohla mi to rozlúštiť jedna teta, ktorá piekla na svadby, vraj cesto nemôže byť dlho natlačené vo formičke, teda robievam tak, že pečiem rožky vždy iba vtedy, keď mám pripravené aj na iné pečenie, upečiem jedn plech, potom strčím do rúry niečo kysnuté a potom natlačím druhé cesto na rožky a upečiem, už sa mi daria :-)))
monnikka
super rada od ubky..vďaka
mám ich veľmi rada od detstva
evanaaa
Fúkané rožky som jeávala hlavne na svadbách, raz ich kolegyňa priniesla do práce, boli výborné, ale tie orechy mi v ceste chýbajú, tie im dodávajú tú chuť.
letisia
My ich robíme s orechami. Sú súčasťou vianoc už 40 rokov.
evkalibka
vždy keď čítam recepty na fúkané rožky mám nutkanie ich upiecť, ale tak ako píše @sovka nešla som ich dostať z formičiek, snáď skúsim tieto sviatky, len neviem či sa formičky mastia alebo nie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia