Fučka-zemiaková kaša (fotorecept)

Autor receptu: mariaklara

Táto kaša sa u nás varí keď je sobota a nieje čas na veľké vyváranie. Doma sme ju zahusťovali len múkou. Pred nejakými 20-tymi rokmi mi bývalá kolegyňa povedala "Skús ju okrem múky zahustiť aj jačmennými krúpkami". Skúsila som, od vtedy ju robím tak. A viete prečo sa volá "Fučka"? No predsa preto, že keď sa zahusťuje, tak si odfukuje.

3-4
porcie
10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky očistíme, pokrájame na menšie kúsky, zalejeme vodou a postavíme variť. Osolíme až po 10min. keď budú vrieť.
  2. Medzi tým si usmažíme na oleji alebo na masti cibuľku.
  3. Potom si umyjeme jačmenné krúpy, vodu zlejeme a vsypeme do zemiakov.
  4. Varíme spolu asi 8-10 min.
  5. Ak sú už zemiaky s krúpami celkom mäkké, roztlačíme ich a prisypeme múku. Premiešavame a vtedy si kaša odfukuje. No a "Fučka" je hotová. Dobrú chuť!