Fučka-zemiaková kaša (fotorecept)
Autor receptu: mariaklara
Táto kaša sa u nás varí keď je sobota a nieje čas na veľké vyváranie. Doma sme ju zahusťovali len múkou. Pred nejakými 20-tymi rokmi mi bývalá kolegyňa povedala "Skús ju okrem múky zahustiť aj jačmennými krúpkami". Skúsila som, od vtedy ju robím tak. A viete prečo sa volá "Fučka"? No predsa preto, že keď sa zahusťuje, tak si odfukuje.
3-4 porcie |
10 minút príprava |
20-25 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky očistíme, pokrájame na menšie kúsky, zalejeme vodou a postavíme variť. Osolíme až po 10min. keď budú vrieť.
- Medzi tým si usmažíme na oleji alebo na masti cibuľku.
- Potom si umyjeme jačmenné krúpy, vodu zlejeme a vsypeme do zemiakov.
- Varíme spolu asi 8-10 min.
- Ak sú už zemiaky s krúpami celkom mäkké, roztlačíme ich a prisypeme múku. Premiešavame a vtedy si kaša odfukuje. No a "Fučka" je hotová. Dobrú chuť!