Fučka-zemiaková kaša fotorecept

mariaklaraMariaklara, 58 ročná žena, Vráble, 17. januára 2011 19:32
Ďalšie jej recepty »

Táto kaša sa u nás varí keď je sobota a nieje čas na veľké vyváranie. Doma sme ju zahusťovali len múkou. Pred nejakými 20-tymi rokmi mi bývalá kolegyňa povedala "Skús ju okrem múky zahustiť aj jačmennými krúpkami". Skúsila som, od vtedy ju robím tak. A viete prečo sa volá "Fučka"? No predsa preto, že keď sa zahusťuje, tak si odfukuje.

3-4
porcie
10 min
príprava
20-25 min
tepelná úprava

Suroviny

600-700 g
3-5 PL
1 dcl
1/2 KL
2 ks, väčšia
1 1/2 dcl, (olej)

Postup prípravy

  1. 1

    Zemiaky očistíme, pokrájame na menšie kúsky, zalejeme vodou a postavíme variť. Osolíme až po 10min. keď budú vrieť.

    Fučka-zemiaková kaša (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzi tým si usmažíme na oleji alebo na masti cibuľku.

    Fučka-zemiaková kaša (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom si umyjeme jačmenné krúpy, vodu zlejeme a vsypeme do zemiakov.

    Fučka-zemiaková kaša (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Varíme spolu asi 8-10 min.

    Fučka-zemiaková kaša (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ak sú už zemiaky s krúpami celkom mäkké, roztlačíme ich a prisypeme múku. Premiešavame a vtedy si kaša odfukuje. No a "Fučka" je hotová. Dobrú chuť!

    Fučka-zemiaková kaša (fotorecept) - obrázok 5
ohodnoť recept:
Hlasovalo 5 ľudí (4,6 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist