Frisée s brusnicami a hubami
Autor receptu: martinis
Je sezóna šalátov, tak ponúkam jeden recept na spracovanie čerstvej suroviny : šalát frisée
so sušenými brusnicami, restovanými šampiňónmi s cesnakom a osviežujúcim jogurtovým
dressingom. Pripravený do desiatich minút.
1 porcia |
10 minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup
- Do panvice kvapneme olej, necháme rozohriať a orestujeme na ňom šampiňóny s cesnakom, ochutíme štipkou soli. Brusnice zalejeme v malej miske vriacou vodou a necháme 5 minút postáť.
- Na dressing vymiešame jogurt, balzamiko, soľ a korenie. Šalátové listy poukladáme na tanier, naložíme na ne podusené huby a pridáme aj scedené brusnice. Prelejeme dressingom a servírujeme s pečivom, najlepšie domácim chlebom :)