Francúzsky toast

Francúzsky toast s tofu a ovocím

Autor receptu: lunter

3
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tofu nakrájame a spolu s mliekom, cukrom, vanilkou a citrónovou kôrou rozmixujeme v kuchynskom robote. Prelejeme do misky alebo hlbokého taniera.
  2. Panvicu rozohrejeme a dáme do nej trochu kokosového oleja. Toastový chlieb po jednom rýchlo z oboch strán namáčame v tofu zmesi a vyprážame na panvici. Opekáme dozlatista z oboch strán približne 3 minúty.
  3. Do menšieho kastróla dáme mrazené ovocie, pridáme javorový sirup, kukuričný škrob a 200 ml vody. Varíme asi 5 minút na miernej teplote, kým zmes zhustne.
  4. Francúzsky toast podávame s rozvareným ovocím, ozdobíme ho čerstvým ovocím a lístkami mäty.