Francúzsky medový krémeš fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 25. apríla 2015
Francúzsky medový krémeš (fotorecept)
Foto: olinecka

Takýto kremeš som upiekla pre mojich doma.Chcela som upiecť niečo iné z medového cesta,ktoré máme radi!!!

60 minút
príprava
8-10 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
100 g
1 ks celé
1 ks
1/2 ČL
50 g (alebo hera)
1 PL
Plnka 1:
1 l
80 g
3 PL
3 ks
250 g (alebo hera)
200 g
Plnka 2:
2 bal.
1 ks
Na vymastenie plechu:
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Prísady na cesto zmiešame na pracovnej doske.

    Francúzsky medový krémeš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vypracujeme cesto.

    Francúzsky medový krémeš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hotové cesto rozdelíme na dva rovnaké polovice.

    Francúzsky medový krémeš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyvaľkame a dáme na vymastený múkou vysypaný plech 31x41cm.Pečieme pri teplote 190 stupňov 8-10 minút,rúru sledujeme ,aby nezhorelo.

    Francúzsky medový krémeš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zo surovin urobíme plnku.

    Francúzsky medový krémeš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do misy dáme mlieko a cukor ,ale trocha mlieka odoberieme ,rozmiešame gustin ,múku,žltka .Mlieko privedieme do varu a vlejeme pripravenú zmes za stáleho miešania uvaríme hustý krém,ktorý necháme vychladnúť.

    Francúzsky medový krémeš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Maslo vymiešame a spojíme s vychladnutým krémom.

    Francúzsky medový krémeš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Krém natrieme na medový korpus a nato rozotrieme vyšľahanu šľahačku.

    Francúzsky medový krémeš (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Preložime druhý medový korpus a dáme do chladničky na 3-4 hodiny ,alebo cez noc.Zmäknuty kremeš pred krájanim posypeme práškovym cukrom.Dobrú chuť!!!!!

Diskusia k receptu

lilianne9
Proste krása..myslím, že takémuto poctivému krémešu neodolá nik
babkamt
dnes na večer sme grilovali. Naložila som krkovičku. Som teda sýta, ale jeden tvoj krémeš by som ešte zvládla:-)
jozka2
Francuzsky kremes je snad najlepsi zakusok aky poznam,len ja nepridavam maslo do kremu a polevu robim zasadne cokoladovu.Je to kolacik krasny na vzhlad,vybornej chute a pomerne lahka priprava.*****
cupcake
Este som nejedla takyto kremes, ale urcite vyskusam, robim klasiku. Mozno sa mi zapaci tento tiez
olinecka
Varechači ďakujem za pozitívne komentiky som rada ,že sa kremeš podaril a ešte radšej ,keď sa páči.Všetkym by som Vám dala na tanierik,keby bolo možne ochutnať ,aký je vynikajúci.Prajem krásny dník všetkym!!!!!!
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Čítam a nevidím čo s tými bielkami. Nedávaš ich do krému?
marienka44
@Olinecka , krásne nakrájaný a iste chutný zákusok.
Ten rozmer 31x41 cm má plech alebo cesto? Lebo cesto nie je uplne do krajov plechu. Obyčajne takéto cestá sa pečú na opačnej strane plechu a po upečení sa z neho zošupnú.
Áno, do krémešov sa zvykne dávať pudingový krém bez masla, toto je iná verzia, myslím si.
Ukladám do KK.
olinecka
@marienka44 ,plech má rozmer 31x41cm nechcela som ho nasilu ťahať,aby sa cesto nepotrhalo,ale je dosť veľký,krásny dník!!!
evanaaa
Dobrý krémeš, dala by som si aj takýto poctivý slovenský ( francúzsky je trošičku iný), viem si ho predstaviť, ako chutí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia