Francúzsky makový „cochon“ s polevou

Janka Gáliková
cukrárka hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 22. marca 2015
Francúzsky makový „cochon“ s polevou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
70 g
3 ks
1 bal
150 g
1 čl
1 čl
75 ml
2 pl
1 čl
150 g
1 ks
1 pl




Postup

  1. 1

    Z masla a kryštálového cukru vyšľaháme penu, pridáme vajcia a vanilkový cukor. V druhej mise zmiešame múku, kypriaci prášok a sódu bikarbónu.

  2. 2

    Múčnu zmes a mlieko zamiešame striedavo do vajcovej hmoty. Nakoniec zľahka vmiešame mak a citrónovú kôru. Do pripravenej formy na mafiny nalejeme cesto a pečieme pri 180 °C do svetložlta.

  3. 3

    Z práškového cukru, bielka a citrónovej šťavy pripravíme polevu a zdobíme ňou vychladnuté mafiny.

Diskusia k receptu

redakcia
@tati2008 , mali sme na Varecha.sk technicky problem s receptam. Chyba v recepte uz je opravena. Za vzniknute problemy sa ospravedlnujeme.
tassiedevil
pekný obrus..:) mňa by len zaujímalo, máš tam vajcia, kypriaci prášok, sodu bikarbonu... ten prášok do pečiva ešte chápem, ale tú sodu to už vonkoncom nie...ako profesionálna cukrárka, by si mala vedieť, že soda bikarbona reaguje len v kyslom prostredí a ty tam kyslého nič nemáš....vlastne je tam na nič...iba pokazí chuť...
gabriele
@tassiedevil hydrogenuhlicitan sodny-soda bikarbona je termolabilna latka...pri zahrievani sa zacne rozkladat na uhlicitan sodny, vodu a kyslicnik uhlicity, ktory cesto nakypri...cize na to, aby nakyprila soda cesto, postaci teplota pri peceni...
janger
@tassiedevil , v tomto pripade je ta kysla zlozka obsiahnuta v prasku do peciva, ktory je v recepte tiez pouzity. Prasok do peciva obsahuje vzdy aj kyslu zlozku - napr.kyselinu citronovu, vinny kamen...
tassiedevil
@janger , áno, máš pravdu, lenže tá kyselina je vyvážená s tou sodou, ktorú ten prášok obsahuje...a ked sa pridá viac tej sody ten pomer kyseliny k sode sa zmení a to už tak nepracuje...ja hovorím zo skúsenosti, ked som robil mafiny podľa podobného receptu, to malo otrasnú chut, to sa nedalo jesť....pokiaľ sa vám ten chemický koktél páči, pridajte si viac sody....mne to je jedno.) dobrú chuť..... a čo sú mafiny, obyčajné piškotové cesto, ktoré sa dá spraviť len z vajec a bude oveľa lepšie ako to s chemický koktélom....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia