Francúzske zemiaky

Autor receptu: thedrunkchef

15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu si nakrájame na drobno a údené mäso (ja som mal krkovičku) na kocky. Orestujeme ich na oleji a odložíme stranou.
  2. Zapekaciu misu alebo plech vymastíme maslom a položíme naň vrstvu na plátky nakrájaných surových zemiakov. Zľahka osolíme a okoreníme. Prvú vrstvu zemiakov pokryjeme zmesou orestovanej cibule a údeného a na to dáme ďalšiu vrstvu zemiakov, ktorú už iba okoreníme. Takto pečieme cca 20 minút.
  3. Po 20 minútach zemiaky vyberieme a zalejeme zmesou vajec a mlieka (mlieka nie veľa) a posypeme nasekanou vňaťou. Pečieme ďalších 15 minút.
  4. Nakoniec zemiaky posypeme nastrúhaným syrom (v mojom prípade goudou) a zapečieme ešte 10 minút.