Francúzske zemiaky
Autor receptu: thedrunkchef
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu si nakrájame na drobno a údené mäso (ja som mal krkovičku) na kocky. Orestujeme ich na oleji a odložíme stranou.
- Zapekaciu misu alebo plech vymastíme maslom a položíme naň vrstvu na plátky nakrájaných surových zemiakov. Zľahka osolíme a okoreníme. Prvú vrstvu zemiakov pokryjeme zmesou orestovanej cibule a údeného a na to dáme ďalšiu vrstvu zemiakov, ktorú už iba okoreníme. Takto pečieme cca 20 minút.
- Po 20 minútach zemiaky vyberieme a zalejeme zmesou vajec a mlieka (mlieka nie veľa) a posypeme nasekanou vňaťou. Pečieme ďalších 15 minút.
- Nakoniec zemiaky posypeme nastrúhaným syrom (v mojom prípade goudou) a zapečieme ešte 10 minút.