Francúzske zemiaky

Autor receptu: matus113

Na slovensku veľmi obľúbený až tradičný recept.

4-5
porcie
60 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zemiaky si uvaríme v šupke a potom ošúpeme. Na dno zapekacej misy dáme maslo a nakrájame prvú vrstvu zemiakov na kolieska, osolíme, pridáme rascu.
  2. Dáme osmažiť cibuľku do zlatista a pridáme na kolieska nakrájanú klobásku - opražíme a dáme na zemiaky. Pridáme na tvrdo uvarené vajíčko, ktoré pretlačíme na krúžky. Rovnako urobíme druhú vrstvu. Zalejeme smotanou a dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov.
  3. Pečieme cca 40 - 45 min a posledných 5 minút necháme vrchnú vrstvu zapiecť.