Francúzske zemiaky (fotorecept)

Francúzske zemiaky (fotorecept)
Foto: dorisa
dorisaDorisa, recept pridal: 3. marca 2011 19:52Ďalšie jeho recepty

Francúzske zemiaky robím od istého času zo surových zemiakov, a môžem povedať,že mi lepšie chutia, ako z uvarených v šupke. Tu je môj recept.

Suroviny

4-6
porcie
20
minút
príprava
60
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Pripravila som si suroviny.
Francúzske zemiaky (fotorecept) - obrázok 1

2

Uvarila som si 2 vajcia natvrdo.
Francúzske zemiaky (fotorecept) - obrázok 2

3

Očistila som si zemiaky a nakrájala na plátky.
Francúzske zemiaky (fotorecept) - obrázok 3

4

Nakrájala som si slaninku a klobásku.
Francúzske zemiaky (fotorecept) - obrázok 4

5

Potom som si olejom vymazala zapekaciu misu.
Francúzske zemiaky (fotorecept) - obrázok 5

6

Na spodok som rozložila polovicu zo zemiakov. Osolila som ich(mierne).
Francúzske zemiaky (fotorecept) - obrázok 6

7

Na zemiaky som navrstvila zmes slaniny a klobásy a pokrájané vajíčka.
Francúzske zemiaky (fotorecept) - obrázok 7

8

Tiež som pridala na plátky nakrájanú cibuľu.....
Francúzske zemiaky (fotorecept) - obrázok 8

9

....a plátkový syr(ktorý mi ostal z chlebíčkov)Inokedy dávam postrúhaný tvrdý syr.
Francúzske zemiaky (fotorecept) - obrázok 9

10

Nakoniec všetko zakryjem druhou polovicou zemiakov. Trocha som to posolila a okorenila.
Francúzske zemiaky (fotorecept) - obrázok 10

11

Kyslú smotanu som zmiešala s rozšľahaným vajcom a všetko som ňou zaliala.
Francúzske zemiaky (fotorecept) - obrázok 11

12

Dala som do rúry piecť na 200 stupňov, najprv prikryté a potom odokryté. Treba dlhšie zapekať,nakoľko sú zemiaky surové.
Francúzske zemiaky (fotorecept) - obrázok 12

13

Keď je jedlo urobené, môžeme servírovať. Mne najlepšie chutí so zaváranou cviklou, alebo uhorkami. Priateľ si dal k tom zavárané kuriatka.
Francúzske zemiaky (fotorecept) - obrázok 13



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • alzbetka2, 3. marca 2011 o 21:05
    narobila si mi chute, zajtra tuším spravím aj ja...


  • jarunka, 3. marca 2011 o 21:11
    Este som nerobila zo surovych zemiakov ani syr som nedavala. Nabuduce vyskusam podla teba.


  • evanaaa, 3. marca 2011 o 21:23
    Zo surových zemiakov som už robila, ale treba dávať pozor a kúpiť B-čka,( alebo C-čka), lebo ozaj sa to bude dlho piecť, kým ostatné suroviny máte vlastne dávno hotové. Výhoda je, že neteba zemiaky variť a hádam aj lepšie chuťovo. Tiež nedávam cibuľu ani syr - ešte ma to nenapadlo, ale s cibuľou je to iste dobré.


  • evanaaa, 3. marca 2011 o 21:24
    Dorisa, ja som myslela, že tam sú slivky ( ha, ha) a to je malá cvikla.


  • bejda7, 3. marca 2011 o 21:33
    Vypadajú chutne...:)


  • bejaja, 3. marca 2011 o 22:47
    mňam, dala by som si ich...:))


  • betty21, 4. marca 2011 o 06:16
    Skúste niekedy dať len surové zemiaky a špekáčiky. Netreba ani vymastiť. Dať 3 - 4 kyslé smotany. Vynikajúce.


  • pacik, 4. marca 2011 o 09:21
    Cibuľa je nich výborná, minule som pridala aj brokolicu a tiež to bolo jedlé


  • lidia3, 4. marca 2011 o 09:45
    Tiež ich mam už urobene.,len ich zapiecť.Robim tak isto.Su dobre.


  • ellinka51, 4. marca 2011 o 10:13
    To nie su francuzske zemiaky.
    Verim vsak,ze je to dobre.


  • viedra, 4. marca 2011 o 10:49
    ale ano su to francuzske zo surovych zemiakov su štavnatejšie tiež robim takto


  • duschko, 4. marca 2011 o 11:16
    Zo surovych zemiakov som este nerobil. Musim vyskusat. Ta cibula je tam velmi dobra, no davam ju len na jednu polovicu, lebo moja cibulu nemusi. Foto je ozaj vydarene. Ukladam do MKK


  • marcy, 4. marca 2011 o 11:32
    zapekané jedlá milujem :-) robievam zo surových zemiakov,dávam urestovaný pór,alebo cibuľku + šunku ,slaninku na hrebene nakrájanú dávam až na záver navrch pripiecť...bez cvikly,či sladko-kyslých uhoriek ani to jedlo nechcem


  • zinnajdha, 4. marca 2011 o 12:59
    francúzi nevedia, čo sú to francúzske zemiaky...


  • danculka, 4. marca 2011 o 13:51
    Po dlhej ceste ,by mi bodli...


  • zuzi70, 4. marca 2011 o 14:58
    pridávam sa, zo surových zemiakov sú lepšie,robíme to tak roky...s domácou klobásou to nemá chybu...ano,Francúzi nemajú naše franc.zemiaky,ale aj naša turecká káva nieje ako v Turecku...to sú len zrejme názvy... :)


  • jerica, 4. marca 2011 o 15:09
    @dorisa vynikajúce,robievam s uvarených zemiakov v šupke ,Tvoj recept dokazuje aj s Tvojou skúsenosťou že surové zemiačky nasajú šťavu čo pustí aj klobáska so smotanou:-)


  • dorisa, 4. marca 2011 o 15:16
    @zinajdha , veď to je jedno,ako sa jedlo volá,nie? ani rusi nevedia, čo su to ruské vajcia. Hlavná vec, že je to jedlé a že nám to chutí. Všetkým veľmi pekne ďakujem za komentáre, ani som netušila, že taký ohlas budú mať:)))


  • coldbery, 4. marca 2011 o 19:11
    Ja francúzske zemiaky robím len zo surových zemiakov a zo špekáčikov....tiež dávam veľa cibuli..ale ja to všetko nakrájam na väčšie kocky a spolu premiešam s korením a vysypem na naolejovaný plech a polejem to rozšľahanými vajičkami v mlieku a dám zapiesť....je to vynikajúce jedlo.....príloha...čokoľvek...:-)))


  • waocipa, 4. marca 2011 o 20:14
    su suprove....


  • drobcek19, 4. marca 2011 o 20:38
    Ja ich tiez robim zo surovych zemiakov ale ako zalievku davam pomiesanu sladku a kyslu smotanu tak je to najlepsie a ked robim z varenych davam ako zalievku mlieko s rozslahannym vajickom, tiez skvele. Vyskusajte obidva sposoby.


  • 3stan, 4. marca 2011 o 22:56
    dnes sme ich práve dojedli som chcela vyskúšať nový pekáčik tak preto . a ja len zo surových robím som myslela že každý tak ale ako čítam robia aj z varených, jedla som aj tie z varených od známej ale je to uplne iné . a kedže mi ostali zvyšné bielka tak som pred dopečením pokryla snehom že skusim čo to bude a vydarilo sa . tiež dávam skoro to isté ako dorisa s tým rozdielom že si cibulku nakrájam na jemno a posmažím , nie surovu je to jemnejšie aj nemáme radi ked sa tam ťahá taká velká nepokrájanaá cibula .


  • 3stan, 4. marca 2011 o 23:00
    joooj som zabudla sa spýtať ellinka51, že aké su francuzske zemiaky teda ???? :-)


  • evanaaa, 5. marca 2011 o 17:18
    Francúzske zemiaky - klasika -varené v šupke, varené vajcia, klobása ( údenina), zálievka: kyslá smotana rozmiešaná s vajcami. Toto bol kedysi pred desaťročiami základ od ktorého sa rozvíjala ďalšia "tvorivosť" takže každý si pridá podľa chuti čo chce a čo má, pritom všetky spôsoby sú dobré a chutné. Ja to volám už radšej prekladané zemiaky, načo francúzske. ( Ani španielske vtáčky nevaria Španieli,...).


  • cica2, 7. marca 2011 o 10:59
    naše obľúbené jedlo, robievam striedavo buď zo surových zemiakov alebo uvarených v šupke


  • afataga, 7. marca 2011 o 13:22
    ja zemiaky najskor osupem a trochu uvarim tak 8 min. tiez je to dobre a nedavam syr ani cibulu, myslim ze to tam nema byt, ale doporucujem pomiesat kyslu smotanu a slahacku s vajcom


  • zmmm, 24. marca 2011 o 14:59
    a ja dávam párky, kukuricu a hrášok


  • nikka201, 12. apríla 2011 o 14:47
    vždy ich robím zo surových zemiakov...a nemajú chybu....


  • zuzidohle, 24. augusta 2011 o 00:15
    Nadheraaaaaa:))))


  • drobulik22, 14. decembra 2012 o 22:41
    super zajtra vyskusam :)


  • dorisa, 14. decembra 2012 o 22:42
    ...potom pošli aj mne @drobulik22 , zachutili by mi:)))) ďakujem za komentár


  • uhorka, 27. novembra 2013 o 06:18
    Dnes to vyskúšam tu cibuľu netreba orestovať skúsim surovú


  • dorisa, 27. novembra 2013 o 12:02
    @uhorka , ja som tiež dávala a aj vždy dávam len surovú cibuľu.
    Ďakujem za komentár.


  • seecso, 25. februára 2014 o 03:24
    podobné, len už nedávam cibuľu ona potom pokazí chuť tej klobáske aj keď ja by som cibuľu dal aj do pudingu hádam...





  • dorisa, 25. februára 2014 o 20:53
    @seecso , ja som nikdy nerobievala s cibuľou, až raz..a odvtedy stále. Cibuľu môžem každý deň a všade..teda skoro všade:) Máš ich pekné.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 40/2014: Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.

Bôčik na čiernom pive
Strýko Milan prežil takmer celý svoj život v Sudoměriciach. Len kúsok od dnešných slovenských hraníc, len dve míle od Skalice.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 40/2014: Hus a kačka Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.


TOPlist