Pistáciový zákusok
Francúzske pistáciové „eclaire“ s jahodami
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
45 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup- Do hrnca dáme mlieko, vodu, maslo, cukor
a štipku soli, necháme zovrieť. Za stáleho miešania
prisypeme múku. Varíme, až kým sa cesto neoddeľuje
od dna hrnca. Necháme mierne vychladnúť.
- Cesto dáme do kuchynského robota a za pomalého
miešania pridávame postupne po jednom
vajcia. Rúru predhrejeme na 170 °C. Pripravíme
plech na pečenie s papierom. Cesto premiestnime
do drezírovacieho vrecka s ozdobnou špičkou
s priemerom 1,5 cm. Na plech robíme pásiky
asi 7 cm dlhé a minimálne 5 cm od seba. Pečieme
asi 20 minút dozlata. Počas pečenia rúru neotvárame.
- Krém: Pistácie rozdrvíme. Sladkú smotanu
a créme fraiche dobre vyšľaháme, pridáme pistácie
a necháme stuhnúť v chladničke asi 15 minút.
Vychladnuté eclaire prekrojíme pozdĺžne, plníme
krémom a dozdobíme.
|