Francúzske hrnčekové bagety

diabambulka - fotkadiabambulka, 9. januára 2011
20-25 minút
na 190 °C

Suroviny

1 hrnček
2 a 1/2 hrnčeka
1 PL
1 čajová lyžička
1 a 1/2 čajovej lyžičky




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť.

    Francúzske hrnčekové bagety - obrázok 1
  2. 2

    Vykysnuté rozvaľkáme a prerežeme na polovicu. Každú časť cesta stočíme ako roládu a vyformujeme bagety, ktoré prenesieme na vymastený plech, urobíme do nich ešte zopár zárezov a necháme ešte podkysnúť 30-45 minút. Pred pečením natrieme bagety slanou vodou.

    Francúzske hrnčekové bagety - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme pri teplote 190 stupňov Celzia 20-25 minút. Ja som robila z 1 a 1/2l dávky ako je v recepte a toľkoto mi z toho vyšlo: 2 veľké bagety a dve malé bagety

    Francúzske hrnčekové bagety - obrázok 3
  4. 4

    dobrú chuť:-)))

Diskusia k receptu

mariaklara
Diabambulka, nerozumiem, čo je to úpolovica a ako si to ty robila z 1 a 1/2l dávky? Urobila si 4 ks? Inak vyzerajú chutne, len ten popis a postup som nejako nepochopila. Ja som dnes robila "Mini hamburgery", dám ich do pľacu.
tinca
to je asi preklep podľa mňa to "ú" tam nemá byť.
marianne69
....mne ten popis tiez nie je jasny,ked cesto rozdelim na polovicu tak musim mat 2 bagetky a ty mas 4.Inak su krasne a urcite aj vyborne.Ja francuzke bagety kupujem,takze sa receptu tesim...
tonicka53
podľa mňa má preto štyri kusy, lebo z dávky 1 a 1/2 by dva kusy boli veliké. takže cesto na polovicu a ešte každú polovicu na polovicu :-) tak dostala 4 kusy. Diambulka, ak sa mýlim, tak ma prosím oprav. Inak recept je výborný, už je v KK :-) idem vyskúšať, ale len z 1 dávky - takže budem mať 2 kusy :D - lebo sme už len dvaja /a na skúšku to stačí/. :DDD
tonicka53
@diabambulka , aj na tú banánovú mňamku sa chystám, ale až koncom mesiaca, keď k nám príde dcérka s rodinkou zo Žiliny. Mladšia vnučka Emka bude mať meniny, tak jej pripravím tvoju mňamku. Ďakujem za rp.
diabambulka
tonicka53, presne pochopila si to celé, ďakujem, máš vo všetkom pravdu. Z tejto dávky vyjdu klasické dve veľké bagety a tým že som robila 1 a 1/2 dávka, vyšli mi dve veľké a dve malé bagety. K tomu postupu všetko sa naraz spolu zmieša a to z jedného dôvodu tento recept patrí k receptom k domácim pekárňam, ja ju nemám, ale všetko sa dá aj bez pekárne:-)))veď vidíte, zamiesené, upečené a zjedené:-)))
01pralinka
ake jednoduche :) presne tento pomer pouzivam aj ja na pizzu, len este pridam 3lyzice oleja. je to mnamka! nabuduce skusim aj tieto bagetky :)
braxi
Super recept...určite budú bagety na víkend...aby sa rovnako upiekli, tak spravím 4ks rovnaké...myslím že to bude bez chyby :o))
evanaaa
Diabambulka, prepáč, otravujem, ale ešte - stočíme ako roládu, čiže rozvaľkáme a zatočíme? A hrnček je 250 alebo len 200 ml, alebo je to jedno?
evanaaa
Zabudla som pochváliť, prvé čo ma napadlo, keď som zbadala obrázok- jéj, tie sú pekné.
evanaaa
A ešte rozmýšľam, že by som časť múky nahradila celozrnnou, dúfam, že to ide.
diabambulka
ahoj evanaaa, áno rozvaľkaj prekroj na polovicu a zatoč pozdĺžne ako roládu, s celozrnnou mukou som to neskúšala, ak to vyskúšaš daj mi prosím vedieť v akom pomere si to robila a aké boli, možno by sa to potom podobalo grahamovým rožtekom:-) no a k tomu hrnčeku ja som použila 250 ml:-) držím palce a čakám či to vyskúšaš s tou celozrnnou múkou. ďakujem ahoj
ps: doplnila som ešte obrázky, ak ti to pomôže:-)
vavan
tak toto musí byť super v blízkej budúcnosti vyskúšam.
tiffanka
ahojte... ja som sa práve chystala naložiť do pekárničky, aby bol chlebík na desiaty dievčatám do školy, ale som tu naďabila na tieto lákavo vyzerajúce bagetky, tak ich asi večer vyskúšam. Dúfam, že sa mi dobre upečú v čerstvo opravenej rúre. :o)
tiffanka
fakt sú fajnééé... dnes ich mám vraj zase spraviť :o))))
diabambulka
ahoj tiffanka, to je výborná správa, nám tiež chutia a so synčekom sa nevieme dočkať kedy vychladnú:-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia