Francúzke karamelové kocky

laurinkaspakova - fotkalaurinkaspakova, 28. júla 2011

Suroviny

6
6 lyžíc
1 lyžica
5 lyžíc
50 ml
Plnka:
1 l
3
130 g
1
2 lyžice
7
Šľahačkový krém:
4 lyžice
300 ml
2




Postup

  1. 1

    Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh,pridáme olej,žltky a zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a kakao.Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou posypaný plech a upečieme.

  2. 2

    Väčšiu časť vody dáme zovrieť,pridáme 70g kryštálového a balíček vanilínového cukru a vo zvyšnej vode rozmiešame Zlaté klasy.Do horúcej kaše postupne zapracujeme sneh zo 7 bielkov a 60g cukru.Do polovice plnky vmiešame kakao.

  3. 3

    Na cesto natrieme najprv svetlú potom tmavú plnku a napokon karamelový krém:Cukor upálime,zalejeme mliekom rozvaríme,do vychladnutého pridáme šľahačky v prášku a vyšľaháme.(je dobré keď sa to robí tak že troška to vyšľaháme a dáme na asi 10 min. do chladničky a toto opakujeme asi 3 krát)Povrch ozdobíme postrúhanou čokoládou. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

evanaaa
A kde je tmavá plnka, ja tam vidím len tú zo Zl.klasov s bielkami, ale tmavé ( kakaové) je cesto pod ňou a navrch karamelová šľahačka.Takže len jedna plnka, nie?
betty21
Laurinka, ak to vieš sama upiecť, si neskutočne šikovná!!!
evanaaa
Teraz už vidím, že sa má urobiť aj hnedá plnka, ale neviem, či bola v postupe už na začiatku, alebo som ja slepá, lebo som to čítala aj trikrát. Tak prepáč. (Ináč, zistila som, keď som si prečítala ten recept od Morenaja).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia