Focaccia s grilovanou slaninou

mecom - fotkamecom, 12. augusta 2015
Focaccia s grilovanou slaninou
Foto: mecom

Komerčný recept

30 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
5 g
400 ml
1 ks
1 vetvička
100 g
 ks1




Postup

  1. 1

    Do hlbšej misy dáme múku, na jemno nasekanú šalotku, rozmarín a droždie. Pridáme vodu, trochu oleja, trochu cukru, ľahko osolíme a vareškou vypracujeme redšie cesto. Prikryjeme utierkou, dáme bokom na teplé miesto a na 20 minút dáme vykysnúť.

  2. 2

    Po vykysnutí spracujeme navlhčenými rukami cesto do placiek ľubovoľného tvaru. Každá placka by mali byť hrubá minimálne 1 cm. Placky poukladáme na plech vymazaný olivovým olejom (alebo na na papier na pečenie), pokvapkáme olivovým olejom, posypeme hrubozrnnou morskou soľou s rozmarínom a prstami všetko zľahka vtlačíme do cesta. Necháme 5 minút odpočinúť, vložíme do trúby predhriatej na 200°C a pečieme 10 – 12 minút.

  3. 3

    Zatiaľ, čo sa focaccia pečie, si na panvici opečieme slaninu do chrumkava a odložíme. Na výpeku zo slaniny pripravíme smažené vajíčko (volské oko) tak, aby bol žĺtok tekutý. Nasekaný petržlen zmiešame s kúskom zmäknutého masla. Upečenú focacciu rozrežeme, natrieme petržlenovým maslom a na spodnú časť položíme opečenú chrumkavú slaninu, rukolu a hoblinky parmezánu. Ako posledné pridáme smažené vajíčko, kde žĺtok ľahko načneme nožom a nakoniec preložíme vrchnou časťou focaccie.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia