Focaccia fotorecept

bendix - fotkabendix, 8. decembra 2016
Focaccia (fotorecept)
Foto: bendix

Chrumkavá a voňavá focaccia, čo dodať?

4
porcie
50 minút
príprava
15 minút
na 250 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
350 ml vlažná
2 PL
1 KL
1 KL
1 KL
Obloha:
150 g
2 PL
 (morská)




Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie na cesto dám do robota a nechám ho pracovať cca 10 min. Nechám ho vykysnúť asi 40 minút.

    Focaccia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom si ho rozložím na plech vymastený olivovým olejom a vodou nebojte sa poolejovať aj cesto a zase ho nechám kysnúť, ale už mu bude stačiť 15 min.

    Focaccia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prstami urobím priehlbinky a pridám oblohu, cibuľu a cesnak si pred tým mierne podusím na olivovom oleji, pridám olivy, sušené paradajky a koreniny, pokropím olivovým olejom, ofúknem rozprašovačom s letnou vodou...

    Focaccia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...a šup s ňou do vyhriatej rúry u mňa 250 °C spodný ohrev a ventilátor do chrumkava, treba to sledovať cca 10-15 minút, ale záleží aj od hrúbky cesta.

    Focaccia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Jedna nikdy nestačí tak zvyknem spraviť zo 600 g múky dve na kameni to použijem papier na pečenie, ale to je už na vás dobrú chuť :)

    Focaccia (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

kukulienka71
Mňam! a obrázok 2 tiež nemá chybu, cesto ako obláčik:-) Proti priháraniu môžeš prikryť alobalom ku koncu, inak sa mi veľmi páči.
valeri
Bóože to vyzerá dobre...už je v KK, urobím určite
tatranka
Krásny recept.Jednak ohromné spracovanie a aj foto-dokument.Tiež som piekla dnes niečo podobné z kysnutého cesta na slano.
Volali sme to slané Bakoše.Keď babka piekla chlieb vždy robila viac cesta,aby mohla napiecť tieto Bakoše.Najchutnejšie boli ak sa vybrali rovno z pece a len trošinku sa nechali schladiť.Ešte dnes spomínam na ich vôňu a chrumkanie pod zubami.
Mne sa už nikdy takéto chutné nepodarilo upiecť.Asi to bude aj tou trúbou.Ona ich piekla v peci špecialne na chlieb.
Pridávam foto,aby si mal predstavu o mojich Bakošoch.


nika72
už sú všetký chvalý vyčerpané ....tak ja sa pridávam že to super a čo je z talianskej kuchyne je všetko výbornéééééééééé 1*****
bendix
Ďakujem za vaše komentáre aj inšpirácie.
morenajea
odskúšané: výborné, akurát som vynechala cibuľu. Podávané ako príloha k fazuľovej polievke.


1x haji
rika111
Pekný deň, dnes ich idem upiecť. Veľmi sa teším, dúfam, že sa mi podaria. Cez leto jedávam fokaču v Taliansku. O výsledku môjho snaženia dám potom vedieť.
1x haji
rika111
@Tatranka (8.12.2016 17:12)

Nádherné aj ja by som to chcela takéto krásne a určite chutné bakoše upiecť.
rika111
@Rika111 (16.3.2019 13:36)

Fokača sa vydarila a u mojich domácich stravníkov mala veľký úspech.
Zaradila som ju medzi obľúbené recepty.
1x haji