Florida rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 1. januára 2016

Na Silvestrovskú rodinnú oslavu som upiekla tieto výborné rezy..v plnke som použila zavárané broskyne..

20
porcií
50 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks celé
160 g
175 g
2 PL
2 PL
Krém:
900 ml
2 bal. pistáciový
4 PL
1 bal.
250 g
150 g
1 PL
Na vrch:
2 bal.
2 bal.
2 PL
Ešte:
4 PL domáci
750 ml zavárané




Postup

  1. 1

    Dom misy som dala celé vajcia a kryštálový cukor...vymiešala som do peny...pridala som olej a vodu..

    Florida rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    múku s práškom do pečiva som zmiešala a v malých dávkach som preosievala do cesta..

    Florida rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    trúbu som nechala vyhriať na 180 st. cesto som vyliala na plech vystlaný pečiacim papierom a uložila piecť na 10 min. upečený korpus som nechala vychladnúť na mriežke..potom som ho preložila na podnos..

    Florida rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    korprus som potrela marhuľovým džemom...a zatiaľ som si uvarila z mlieka, vanilínového cukru, pistáciového pudingu a kryštálového cukru hustú kašu, ktorú som nechala trošku chladiť a hneď som vmiešala na kocky pokrájané maslo, práškový cukor a všetko spolu s pridaním rumu vymiešala a dala schladiť do chladničky..

    Florida rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    vybrala som broskyne a pokrájala som ich na menšie kúsky..

    Florida rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na džem som natrela polovicu krému...

    Florida rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    uložila som pokrájané broskyne..

    Florida rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    potrela druhou polovicou krému..uložila na 2 hod. stuhnúť do chladničky..

    Florida rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a potom som vymiešala smotanu a natrela na vrch..do rána som uložila do chladničky stuhnúť...

    Florida rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    a pokrájala na rezy... ozdobila som ich veselou formou kvietkom a srdiečkami... prajem vám dobrú chuť..Všetkým mojim milým varecháčkam a varecháčom prajem v Novom roku 2016 veľa dobrého zdravia, šťastia, lásky, pohody a nech vám to aj v tomto roku dobre varí a pečie..)

    Florida rezy (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

jeka
Ako vždy dobrý a krásny zákusok.Tak nech Ti milá Izabelka v novom roku každé cesto vykysne a a každý zákusok upečie aby si nám mohla aj nadalej spríjemňovať chvíle (sladkého rozjímania)tvojími krásnymi výtvormi.Veľa zdravia Ti prajem.
sracz
Tak s takýmto veselým potešením pre jazyk a "bruško" a pastvou pre oči, sa nám s Tebou a pri Tebe, Izka @izabella929 aj v tomto roku bude ľahko kráčať. Ak dovolíš, tak tento Tvoj mnoho* super rcp preložím do angličtiny a ponúknem ho tunajšiemu denníku "Des Moines Register" na uverejnenie v niektorej zo sobotňajších príloh! Ešte nekoľko razy, maj tie najzdravšie, najšťastnejšie a najúspešnejšie dni a my sa budeme tešiť vedľa Teba!
izabella929
Všetkým Vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre aj za prianie k Novému roku..) @sracz , to je skutočne krásne poďakovanie za moju prácu a teším sa už vopred, akú radosť urobí čitateľom denníka Des Moines Register tento zákusok..)vďaka za milé slová.-)
patroveckypitrs
Tak ako napísal @sracz pastva pre oči aj bruško, nádherné. Nech nás aj naďalej aj v tomto roku potešíš takýmito krásnymi rc. Všetko dobré v Novom roku.
mata3636
krásny zákusok, tak ako všetky od teba, Izka. ale Florida rezy nie sú s pistáciovým pudingom, aspoň ja som v cukrárni nikdy nevidela
anina6
milá Izka aj tebe prajem krásny a požehnaný Nový rok 2016. Samozrejme zákusok si ukladám a rada ho vyskúšam, lebo tvoje recepty sú zárukou vynikajúcej chuti a mám ich aj niektoré overené.Ešte raz všetko naj a prajem krásny deň.
ancicka
krásny a chutnučky zákusok si pripravila na oslavu.Veľa zdravia v Novom roku!
tefalka
pani Izabela veľa zdravia v Novom roku Vám prajem aby ste aj nadalej mohli pridávať Vaše úžasné výtvory aj ked idem konenečne chudnúť.....všetko dobré prajem!
izabella929

@patroveckypitrs ,no tentoraz musím napísať, že zákusok mal obrovský úspech v mojej rodinke..)@mata3636 ,no máš pravdu, že ich s pistáciovým pudingom nerobia, ale chcela ozvláštniť a šmrncnúť tento zákusok, ver mi, že som bola šťastná, keď za chvíľku všetky kúsky zmizli z podnosu..cesto bolo nesmierne krehké a tento krém ho iba doladil..rada experimentujem, ale zatiaľ iba úspešne..)@anina6 ,určite budeš so zákuskom v tejto podobe spokojná, len nenechajte piškótu vysušiť...je dôležité, aby bola krehká..@ancicka , tvoje zákusky si zaslúžia právom môj obdiv a tvoja práca v kuchyni môj obdiv.-)@tefalka ,ja na chudnutie mám svoj názor a divím sa iba tomu, že niekto si dokáže odoprieť jeden kúsok domáceho zákuska..veď ten plech nemusí pojesť sám...Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za srdečné a úprimné blahoželanie do nového roku..tiež vám všetkým prajem to isté a prosím, zostaňte takí akí ste boli, lebo takých vám mám všetkých rada..)za komentáre ďakujem...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia