Flap steak s horčicovým glazé

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
65-70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso vyberieme z chladničky a necháme ho odstáť na doske, aby nešlo na panvicu úplne studené.
  2. Mäso z oboch strán osolíme a vložíme ho na rozohriatu panvicu s trochou oleja. Opečieme z každej strany a v rúre predhriatej na 200 °C pečieme 6 minút. Po vybratí mäso okoreníme a necháme odpočívať na teplom mieste.
  3. Umyté zemiaky nakrájame na štvrtiny, poukladáme ich na plech (aby sa navzájom nedotýkali), osolíme a okoreníme. Pridáme nasekaný rozmarín, pokvapkáme olejom a premiešame. Rúru rozohrejeme na 180 °C a pečieme 40 až 45 minút.
  4. Pozdĺžne prekrojíme cesnaky a pečieme pri 180 °asi 20 minút.
  5. Zmiešame hovädzí vývar s horčicami a privedieme do varu. Necháme chvíľu redukovať, odstavíme a postupne vmiešame maslo.