Flank steak s dijonskou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Už som sa dlho chystala na tento kus mäsa, v stredu som kúpila chladený zatavený balík, bola som ale sklamaná, keď som ho dnes otvorila, myslela som, že mäso bude trochu hrubšie, takže výzva :-). Boli tam 4 ks, tento bol najtenší.
2 porcie |
20 minút príprava |
2 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso som vybrala z chladničky asi 40 min. pred prípravou, umyla, osušila, posypala drveným korením, fotené pred korením. Takéto to bolo tenké, až ma to vydesilo, no ale ako hovorím, výzva
- Na panvicu som dala štipku masti a nechala poriadne rozpáliť, mäso som robila z každej strany necelú minútu, vybrala na pekáčik a dala do rúry na 50° asi na 6 min., kým urobím omáčku.
- Do panvice s výpekom som naliala smotanu a redukovala som asi 5 min., pridala som horčicu, chilli, soľ, premiešala, odstavila, pridala maslo a zamiešala som ho do omáčky.
- Mäso som pokrájala, na tanier som dala opekané zemiaky, mäso, omáčku a posypala som hrubou soľou a isotom. Dúfala som, že to mäso bude viac rare, ale neviem ako by som to dosiahla s takým tenkým. Ale bolo to dobré aj tak.
- Nedávno sa ku nám na záhradu začal chodiť kŕmiť ďatel zelený, pridávam len tak na spestrenie :-)