Flank steak s dijonskou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Už som sa dlho chystala na tento kus mäsa, v stredu som kúpila chladený zatavený balík, bola som ale sklamaná, keď som ho dnes otvorila, myslela som, že mäso bude trochu hrubšie, takže výzva :-). Boli tam 4 ks, tento bol najtenší.

2
porcie
20 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso som vybrala z chladničky asi 40 min. pred prípravou, umyla, osušila, posypala drveným korením, fotené pred korením. Takéto to bolo tenké, až ma to vydesilo, no ale ako hovorím, výzva
  2. Na panvicu som dala štipku masti a nechala poriadne rozpáliť, mäso som robila z každej strany necelú minútu, vybrala na pekáčik a dala do rúry na 50° asi na 6 min., kým urobím omáčku.
  3. Do panvice s výpekom som naliala smotanu a redukovala som asi 5 min., pridala som horčicu, chilli, soľ, premiešala, odstavila, pridala maslo a zamiešala som ho do omáčky.
  4. Mäso som pokrájala, na tanier som dala opekané zemiaky, mäso, omáčku a posypala som hrubou soľou a isotom. Dúfala som, že to mäso bude viac rare, ale neviem ako by som to dosiahla s takým tenkým. Ale bolo to dobré aj tak.
  5. Nedávno sa ku nám na záhradu začal chodiť kŕmiť ďatel zelený, pridávam len tak na spestrenie :-)